Tüm imkanlar depremzedeler için seferber edilsin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin vurduğu Mansuroğlu, Manavkuyu ve Adalet mahallelerinin muhtarlarını ziyaret etti. Başkan Soyer, Muhtarlık ve Yerel Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Kılıç’tan, tüm ekibini bu mahallelere yönlendirmesini istedi.

  • 0
  • 368
Tüm imkanlar depremzedeler için seferber edilsin
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin vurduğu Mansuroğlu,  Manavkuyu ve Adalet mahallelerinin muhtarlarını ziyaret etti. Başkan Soyer, Muhtarlık ve Yerel Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Kılıç’tan, tüm ekibini bu mahallelere yönlendirmesini istedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6,9 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Bayraklı’nın Mansuroğlu Mahalle Muhtarı Yasemen Yavuzcezzar, Manavkuyu Mahalle Muhtarı Fatma Ceylan ve Adalet Mahallesi Muhtarı Ali Uluç’u ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık ve Yerel Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Kılıç’la birlikte muhtarlara destek veren Tunç Soyer, “Emrinizdeyiz” dedi.  Depremzedelerin muhtarlara ilettiği sorunları tek tek not alan Soyer, bu mahallelerde kriz masaları kurarak sorunları gidereceklerini söyledi.
 
“Başka hiç bir işle ilgilenmeyin”
Ali Kılıç’a, bütün personeli deprem bölgesine yönlendirme talimatı veren Tunç Soyer, “Bütün işinizi bırakın. Bütün ekibinizi bu üç mahalle muhtarının emrine verin. İhtiyaç listesini günlük olarak alın ve bu listeyi günlük olarak temin edin. Vatandaşlar ne istiyorsa, ne talep ediyorsa anında yapın. Başka hiç bir işle ilgilenmenizi istemiyorum” dedi. Üçer kişilik ekipler kurulmasını isteyen Soyer, ekiplerin muhtarların tüm çalışmalarına destek vereceklerini belirtti.
 
İzmir’in 1200 mahallesinin bulunduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin şimdilik tüm gücüyle yalnızca bu üç mahalleye destek vereceklerini açıklayan Soyer, “Burada el ele vererek yaraları saracağız. İşi sürdürülebilir şekilde yürüteceğiz  Barınma meselesi de önemli. Canı yanan insanların sorunlarını bize iletin. Biz çözeceğiz” dedi.

Başkan Tunç Soyer, daha sonra içerisinde yıkama ve kurutma makinalarının bulunduğu çamaşır yıkama noktalarını inceledi. Ayrıca deprem bölgesinde kurulan Hemşehri İletişim Merkezi’ne (HİM) de giden Soyer, buradaki görevlilerden yurttaşların taleplerini eksiksiz olarak almalarını istedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv