TÜRGÖK’e Eraslan Desteği  

Eraslan öğrencileri, bu eğitim yılında TÜRGÖK ( Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği) ile işbirliği yaptılar.

  • 0
  • 365
TÜRGÖK’e Eraslan Desteği   
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eraslan öğrencileri, bu eğitim yılında TÜRGÖK ( Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği) ile işbirliği yaptılar. Sosyal sorumluluk bilincini okul geleneği haline getiren Eraslan öğrencileri her yıl farklı bir konu üzerinde çalışıyorlar.

Ödenek elde etmek için birçok farkındalık çalışması yapan Eraslan öğrencileri ve okul aile birliği, bu yıl elde ettikleri bağışlar ile görme engelli arkadaşlarını güncel tutacak sesli kitap stüdyolarını yenilediler ve Türkiye’nin dört bir yanındaki görme engelli arkadaşları için Tahta Kedi kitabını hayata geçirdiler.

TÜRGÖK gönüllülerinin desteği ile her yıl binlerce kişiye ulaşan sesli kitaplar, Eraslan Okulu tarafından yenilenen alt yapı sayesinde daha temiz ve net ses kalitesi ile dinleyenlerine ulaşacak. Son teknoloji ile donatılan ses kayıt stüdyolarında, gönüllüler sesli kitap kaydı yapacak ve Türkiye’nin dört bir yanındaki görme engellileri edebiyat ile buluşturacaklar.
Eraslan Okulu öğrencilerine ve okul aile birliği yetkililerine teşekkür eden Türgök gönüllüleri yenilenen stüdyolar sayesinde  daha rahat çalışma koşullarına kavuştuklarını  belirttiler.
Yardımlaşmayı değer katma felsefesi üzerine kuran Eraslan Okulu, görme engelli çocukların kitaba daha kolay ulaşabilmesi için farklı bir projeyi de bu süre zarfında olgunlaştırdı.
 
Engelleri Ortadan Kaldıran Öğrenciler 
Farklılıkların olduğu bir dünyada sevginin tüm engelleri kaldıracağını konu alan “Tahta Kedi” kitabını Braille ve Latin alfabesiyle hayata geçiren Eraslanlılar, bu şekilde görmeyen kişilerin gören kişilere kitap okumasına olanak sağladılar. 
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Buse Özge Kekeç’in bitirme projesi olarak kaleme aldığı ve resmettiği Tahta Kedi hikâye kitabı Türkiye’nin dört bir yanındaki görme engelliler kütüphanelerine gönderilmek üzere basıldı.
 
Bireysel Sorumluluklar ve Yaşam Becerileri 
Öğrencilerine sorumluluk alma becerisi kazandıran ve bu beceriyi bireyin yaşantısında kalıcı hale getiren Eraslan Okulunda, enerji tüketimini kontrol eden Team Bolt, okul düzeninden sorumlu olan Inspector Ravens ve artan gıdaları her gün sokak hayvanlarıyla buluşturan Care and Share takımları bulunuyor. Yalnızca bir gün değil, yıl boyunca sorumluluk alan öğrenciler, aldıkları Yaşam Becerileri eğitimiyle yaşadıkları topluma değer katıyorlar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv