Türk daması’yla boy göstermeye başladılar

  • 0
  • 814
Türk daması’yla boy göstermeye başladılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2013 yılında dama ustası Ali Kadir Benzer yönetimindeki ekip tarafından kurulan ve 2014 yılında yapılan başvurunun ardından FMJD   (Dünya Dama Federasyonu) tarafından kabul gören Türk Daması, derecelerle adını duyurmaya başladı.

 Estonya’da 1- 7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 17’nci Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 10, 13, 16 yaş gruplarında İzmir Bölgesinden 20 daması Türk Daması’nda 1’ncilik, ikincilik, üçüncülük başta çeşitli dereceleri Türkiye’ye kazandırdı. 

7 Kasım’da Hollanda’nın Beilen kentinde düzenlenen Dünya Dama Şampiyonası’nda Moğolistan ve Polonya’nın ardından dünya üçüncülüğü kazandı.

Türk Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer, dünya’da resmi 4 dama çeşidi olduğunu ve uzun bir mücadele sonunda Türk Daması’nın da  FMJD   (Dünya Dama Federasyonu) tarafından kabul edilerek 5’nci Dama çeşidi olarak sayıldığını ifade etti.

Benzer, Türkiye genelinde 10 yaş, 13, 16, 19 yaş ve büyükler kategorilerinde 80 bin öğrenci, 7 bin öğretmen bulunduğunu, Ege Bölgesi’nde ise 6 kulübün Türk Daması ile ilgili çalıştığını söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv