Türk fotoğrafçılığını İtalya’da anlatacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğretim Görevlisi Emre Küheylan, İtalya’da düzenlenecek ‘Photolux’ adlı dünyaca ünlü fotoğraf festivaline küratör ve konuşmacı olarak davet edildi.

  • 0
  • 254
Türk fotoğrafçılığını İtalya’da anlatacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğretim Görevlisi Emre Küheylan, İtalya’da düzenlenecek ‘Photolux’ adlı dünyaca ünlü fotoğraf festivaline küratör ve konuşmacı olarak davet edildi. Fotoğrafları daha önce birçok ülkede sergilenen, uluslararası festivallerde jüri üyeliği yapan Küheylan, haziran ayında gideceği İtalya’da çağdaş Türk fotoğrafçılığını anlatan panel verecek. 6 Türk fotoğrafçının yaklaşık 150 eserle yer alacağı bir gösterimin küratörlüğünü de üstlenecek Küheylan, ‘Buna aşk diyebilirsin’ (You can call it love) temalı festivalde, ülkemizin sanat yönünden tanıtımına büyük katkı sağlayacak.
 
İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı, Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Emre Küheylan, kariyerine Almanya merkezli bir fotoğraf ajansında başladı. Küheylan, uluslararası fotoğraf organizasyonlarındaki çeşitli görevlerinin ardından, akademisyen olarak tecrübelerini İEÜ’deki gençlere aktarmaya başladı.

JÜRİYE SEÇİLEN İLK TÜRK OLMUŞTU
Küheylan’ın eserleri, şimdiye kadar 10 ülkede sergilendi. Başarısıyla yurt dışındaki organizasyonların da dikkatini çeken Küheylan, geçtiğimiz yıl dünyanın en prestijli fotoğrafçılık yarışmalarından biri olan Uluslararası Fotoğraf Ödülleri’nin (IPA) jürisine seçilen ilk Türk oldu. Bu sene İtalya’nın Lucca şehrinde yapılacak ‘Photolux’ adlı festivalde de ülkemizi temsil edecek olan Küheylan, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

BİNLERCE KİŞİ KATILIYOR
İtalya’daki festivalden davet almanın kendisini gururlandırdığını söyleyen Küheylan, “İtalya’nın sembol etkinliklerinden biri olan festival, 2005 yılından beri uluslararası katılımla gerçekleşiyor. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği festival, fotoğrafçılık alanında çok bilinen ve takip edilen bir etkinlik. Festivalde, benden çağdaş Türk fotoğrafçılığını anlatan bir konuşma yapmamı ve bir gösterim düzenlememi istediler. Bunun için de uzun süredir hazırlanıyorum. Türkiye’den Ahmet Sel, Aslı Çelikel, Can Dağarslanı, Cemre Yeşil Gönenli, Elif Karakoç ve Oğulcan Arslan ile iletişime geçerek festivalin bu yılki temasına uyan, yaklaşık 150 eserlik seçki oluşturduk. Türk fotoğrafçılığının geldiği noktayı ve fazla bilinmeyen yönlerini anlatacağım konuşmamın da ülkemizin bu alandaki tanıtımı için önemli olduğunu düşünüyorum. Haziran ayının başında gideceğim festivalde amacım ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv