Türk kirazı ve üzümü Almanya’dan Avrupa’ya açılacak

Türkiye’nin taze üzüm ve kiraz ihracatında en önemli paya sahip olan Avrupa ülkelerindeki pazar payını artırmak için URGE Projesi kapsamındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

  • 0
  • 774
Türk kirazı ve üzümü Almanya’dan Avrupa’ya açılacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin taze üzüm ve kiraz ihracatında en önemli paya sahip olan Avrupa ülkelerindeki pazar payını artırmak için URGE Projesi kapsamındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 
 
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen URGE Projesi’ne katılan 13 firma 8 – 10 Şubat 2017 tarihlerinde Berlin’de gerçekleştirilecek olan ve sektörün en önemli uluslararası etkinlikleri arasında olan Fruit Logistica Fuarı’na katılarak Avrupa pazarındaki konumlarını güçlendirme çabası içinde olacak.
 
Almanya’nın sofralık üzüm ihracatında Rusya’dan sonra en büyük ikinci pazarları konumunda olduğuna işaret eden Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, Rusya ve Almanya’yı ise; Beyaz Rusya, Polonya, Avusturya, Hollanda, Litvanya ve İngiltere’nin takip ettiğini kaydetti.

 
Türk kirazının yarısı Almanya’ya ihraç edildi 
Türkiye’nin sofralık kiraz ihracatında Almanya’nın tek başına yüzde 50’lik pay aldığını anlatan Seyyar, “Ardından sırasıyla, Hollanda, Norveç, İsveç, İngiltere, İtalya, Belçika ve Danimarka ihracat yapılan ilk on ülke içerisinde yer alıyor. Almanya, URGE Projemiz kapsamındaki iki üründe de önemli ihraç pazarımız. Almanya’da 3 milyonun üzerinde Türk yaşıyor. Türk ürünlerinin bilinirliği üst seviyede. Almanya’ya ihracatımızı daha da arttırabilecek noktadayız. Bu fuara tüm Avrupa’dan alıcılar geliyor. Avrupa bölgesinin yüksek satın alma kapasitesi, coğrafi yakınlık ve Türk ürünlerine ilişkin mevcut farkındalık gibi özelliklerden dolayı Fruit Logistica Fuarına katılım çok önemli. Bize yeni fırsatlar doğuracak” şeklinde konuştu.
 
URGE projesi kapsamında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin bir yol haritasına bağlı olduğunu, her bir faaliyetin birbirini tamamladığına dikkati çeken Seyyar düşüncelerini şöyle anlattı; “Fuar kapsamında bir yandan, sektörün gücünün ve kapasitesinin iyi bir şekilde gösterilmesi sağlanırken, bir yandan da gelecek döneme ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, Aralık 2016’da ziyaret edilen Şili’de ülke ihracatçıları ile işbirliği için oluşturulan zeminin daha da güçlendirilmesi için Şili İhracatçı Birlikleri Başkanı ile Almanya’da tekrar bir araya geleceğiz.”
 
Heyete Katılacak Olan (URGE) Projesi üyesi firmalar:

Agme Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti.
Ayhan 34 Tarım Ürünleri İth. İhr. Müm. Ve Tic. Ltd. Şti.
Balcı Tarım ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti.
Beyobası Tarım Ürünleri Gıda Tur. Pet. Plastik Ambalaj İth. İhr. San. Tic. Ltd
Bumey Gıda Tarım Nak. Hizm. San. Ve Tic. Ltd. Şti.
Cena Dış Ticaret ve Tarım Ür. San. A.Ş.
Egean İthalat İhracat ve Tic. Ltd. Şti.
Kral Tarım Ürünleri ve Gıda San. Dış Tic. A.Ş.
Sultan Tarım Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti.
Sultar Tarım Ürünleri Değerlenlendirme San. Ve Tic. Ltd. Şti.
Yalıcan Gıda Tarım Ür. Nak. Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti.
Yetimler Tarım Ür. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.
Yonca Gıda Sanayi İşletmeleri İç ve Dış Tic. A.Ş.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv