Türk Kültür Vakfı ve Ege’de Atölye işbirliğiyle ‘Zeytin 2013’

  • 0
  • 967
Yazı Boyutu:

Kültürlerarası anlayışı topluma aktarmayı amaçlayan ve60 yıldır hizmet veren Türk Kültür Vakfı (TKV) ‘Zeytin 2013’ etkinliklerindestek oluyor. Ege’de Atölye Derneği ve Türk Kültür Vakfı işbirliğiyle 5-7Kasım ve 8-9 Kasım tarihleri arasında Foça ve Urla’da düzenleniyor.
 
TürkKültür Vakfı (TKV) ve Ege’de Atölye Derneği işbirliğiyle 5-7 Kasım ve 8-9 Kasımtarihleri arasında ‘Zeytin 2013’ adı altında Yeni Foça ve Urla’da bir dizitoplantı gerçekleştiriliyor.
 
‘Zeytin2013’ yurtiçi kaliteli zeytinyağı bilincini ve tüketimini artırmak, zeytinleilgili bilgileri yaşayarak öğrenmek ve bölgeye fayda sağlamak amacıyla düzenleniyor.Zeytin 2013’ün bir başka önemli hedefi de üzerinde yaşadığımız topraklarınbinlerce yıldır tarihinin, ekonomisinin ve kültürünün temelini oluşturan zeytinağacı ve meyvesine günlük hayatta ilgiyi çoğaltmak. İşte bu konulara toplumun,üniversitelerin ilgisini çekmek ve toplumla karşılıklı öğrenme sürecinibaşlatmak için Zeytin 2013’te pek çok çalışma yer alıyor. 
 
5-7Kasım arasında Yeni Foça’da düzenlenen toplantı ve çalışmalarda, 5 Kasım’daÖzyeğin Üniversitesi’nden İklil Selçuk ‘Osmanlı Ekonomi Tarihi ve Zeytin’;Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Zerrin Boynudelik de Sanat Tarihinde Zeytinkonulu sunumlar gerçekleştirecekler. 6 Kasım’da Ege’de Atölye Derneği başkanıZeynep Delen ‘Zeytinin Özü: Kimyası’ ve Hacettepe Üniversitesi’nden KevserPişkin Özden ‘Tıbben Zeytinyağı Neden Yararlı, Nesi Yararlı’ konularındakisunumlarını katılımcılarla paylaşacaklar.

7 Kasım’daysaAnkara Üniversitesi’nden Mücahit Taha Özkaya ‘Zeytin Ziraati ve Uygulamaları’nıanlatacak. Aynı gün Sabancı Üniversitesi’nden Ali Rana Atılgan  ‘İkliminasıl paylaşalım’ konulu bir sunum gerçekleştirecek. Yeni Foça’nın sahiliyle çarşısında ve Ilıpınar’da 5-7 Kasım tarihleri arasındagerçekleşecek toplantılar herkese açık. Ancak etkinliklerin tümüne katılmakistenirse katılımcıların neden katılmak istediklerini belirten bir mektup vereferansla zeytin@egedeatolye.org adresine başvurmaları gerekiyor. Foça’dagerçekleştirilecek çalışma ve toplantılar Yeni Foça sahil ve çarşıda,Ilıpınar'da  çeşitli oteller, restoranlar, dükkanlar, kişiler ev sahipliğiyapacak

Zeytin2013, Urla Klazomenai’de düzenlenen ikinci bölümüne katılmak isteyenleringünlük 100 TL ödemeleri gerekiyor. 8 Kasım’da Zeytinyağı Endüstrisi ve Ticaretikonulu etkinlik ve tadım gerçekleştirilecek. 9 Kasım’da zeytin hasadı ve zeytinsıkımının ardından acı zeytin partisi düzenlenecek. Daha fazla bilgi ve katılımiçin www.egedeatolye.org. Sorularınız için info@egedeatolye.org.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv