Türk kültürünü ve İzmir’i keşfettiler

  • 0
  • 605
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi'ne, Erasmus değişim programı ile 15 farklıülkeden gelen 114 öğrenci, şehir rallisi aktivitesiyle hem İzmir’i keşfetti hemde Türk kültürünü yakından tanıdı. Yabancı öğrenciler, İzmir sokaklarında, vatandaşlarasorup belirlenen tarihi yerleri ararken Türk kültürüne has kahve, çay, gevrek,lokum ve döner gibi lezzetlerle de tanıştı.  

Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği (AB) Uygulama ve AraştırmaMerkezi Müdürlüğü, Erasmus değişim programı ile gelen öğrencilerin Türkkültürünü ve kenti tanımaları için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Son olarakdüzenlenen şehir rallisi için Konak Meydanı’nda buluşan öğrenciler, dağıtılanharitalardaki tarihi yerleri bulmak ve verilen görevleri yerine getirmek içinçaba sarf etti. Farklı takımlara ayrılan öğrenciler, ilk olarak Hükümet Konağı,Milli Kütüphane, Opera’nın Elhamra Sahnesi, Merkez Bankası, İzmir İl Kültür veTurizm Müdürlüğü, İzmir Kız Lisesi ve Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi gibilokasyonları bulup binaların tarihleri hakkında bilgi sahibi oldu. Öğrenciler,etkinlik çerçevesinde verilen görevleri tamamlamak için Kemeraltı’nda da keşifyaptı. Kemeraltı esnafından belirlenen yerleri bulmak için yardım alan yabancıöğrenciler, Türk misafirperverliği ile de tanışma imkanı buldu. Öğrenciler, esnaflardan,Türk kahvesinin yapımı ve dönerin hazırlanışı gibi görevleri de bizzatkendileri uygulayarak ilginç deneyimler edindi. 

“TÜRK KÜLTÜRÜNÜYAKINDAN TANIYORLAR”
Yaşar Üniversitesi AB Uzmanı Başak Uslu, düzenlenen aktivitenin,yabancı öğrencilerin adaptasyonu için önemli olduğunu belirterek, “Öğrencilerinhem şehir merkezini keşfederek halkla iletişime geçmeleri, hem de birbirlerinidaha yakından tanımalarını istedik. Aktivite kapsamında Konak’ta farklıgruplara ayrılan öğrenciler, halktan kişilerle fotoğraf çektirme, Türk kahvesiiçme, Türk mutfağına özgü yemeklerin isimlerini ve İzmir’in tarihine özgü bazıbilgileri öğrenme gibi kendilerine verilen görevleri yerine getirdi. Daha sonrafinal noktası olan Kızlarağası Hanı’nda buluştuk. 90 dakika süren aktivitesonunda öğrencilerimizden olumlu geri dönüşler aldık. Öğrencilerimiz yalnızcaeğitim almıyorlar, aynı zamanda Türk kültürünü tanıyarak ülkelerine geri dönüyorlar”dedi. 

“BİR FİNCAN KAHVENİN 40YIL HATIRI VARDIR”
Erasmus öğrencisi Letonyalı Inna Vasiljeva, Türkiye’ye ve YaşarÜniversitesi’ne geldiği için doğru bir tercih yaptığını belirterek, “Yurtdışındangelen öğrenciler için çok sayıda etkinlik yapılıyor. Bu etkinlikle de ilginçdeneyimler yaşadık. Türk kahvesi bile yapma imkanı buldum. Esnaftan, bir fincankahvenin 40 yıl hatırı olduğu, atasözünü de öğrendim” diye konuştu. 

Almanya’dan gelen Philipp Winkler ise “Erasmus programı içinTürkiye’yi ve Yaşar Üniversitesi’ni seçmenin çok doğru bir karar olduğunuburada bulunduğum zamanda çok daha iyi anladım. Türk insanın ne kadaryardımsever ve dost canlısı olduğunu gördüm. Döner yemenin yanında kesmek çokenteresan bir deneyim oldu. Gelecek yıl yeniden gelmeyi istiyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv