Türk tersaneler bakım ve onarıma yöneldi

  • 0
  • 838
Yazı Boyutu:

Türkiye, stratejik bir bölgede bulunması nedeni ile gemilerin bakım ve onarımının yapılması için önemli bir potansiyele sahip bulunuyor. Bunun yanında ülkenin 8 bin 333 kilometrelik kıyı şeridi ve yetişmiş insan gücü gibi olanakları sektör açısından artı değer olarak nitelendiriliyor.
 
DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, Türk tersanelerinin sektörde yaşanan krizde akıllı bir yöntem izleyerek tamir, bakım ve onarıma yöneldiğini, 2013-2015 yılları arasındaki iki yıllık süreci bu açıdan fırsatları değerlendirme yılı olarak nitelendirdiğini söyledi.
 
Türk tersanelerinin geçmiş dönemlerde sipariş gemi yapımında marka haline geldiğini ve dünya pazarlarında isim yaptığını hatırlatan Dologh, günümüzde ise harp gemileri ve askeri savunma botları gibi konularda adını duyurmaya devam ettiğini vurguladı.  
Dologh, Europort İstanbul Denizcilik Fuarı’nı ziyaret eden Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Shiliang Su’nun, Türkiye’nin harp gemi inşasında da başarılı olduğunu belirtmesinin bunun en güzel göstergesi olduğunu vurguladı.
 
Dologh, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Shiliang Su, anlaşabilirlerse Türk tersaneleri ile çalışmak istediklerini ifade etti. Bu sözler sektör yetkilileri olarak biz denizcileri çok mutlu etti. Türkiye, mevcut olan tersaneler itibariyle konteyner gemileri, kimyasal ve ürün tankerleri, dökme yük taşıyıcı gemiler ile römorkörler, mega yatlar, motorlu ve yelkenli yatlar sektöründe yerleşmiş bir pazara sahip bulunuyor.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv