Türk ve Alman bilim adamlarından anlamlı sergi

  • 0
  • 662
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Güneş Enerji  Enstitüsüve Goethe-Institut İzmir, Berlin Humboldt Üniversitesi, Neues Universum Berlin işbirliğiylehazırlanan ve Federal Almanya Eğitim Ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı(BMBF) ileGoethe institut tarafından, kültürler arası diyalog ve anlayış için ErnstReuter girişimi çerçevesinde desteklenen, 7 yaş ve üzeri çocuklar, aileler veokul grupları için hazırlanan “İşte güneş-here comes the sun” sergisi, EgeÜniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü’nde açıldı.

EgeÜniversitesi Güneş Enerji Enstitüsü’nde gerçekleştirilen “İşte Güneş”sergisinin açılış törenine; İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, EgeÜniversitesi Rektörü Prof.Dr Candeğer Yılmaz, İzmir Bornova Kaymakamı Dr. KadriCanan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İl Milli Eğitim Müdürü VefaBardakçı, Goethe Institut İzmir Kültürel Etkinlikler Sorumlusu Ynonne Leonard,Goethe Institut İzmir Kültürel Etkinlikler Sorumlusu Özlem Günerli, EgeÜniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Prof. Dr. AtillaSilkü, Prof. Dr. Semih Ötleş, E.Ü. Güneş Enerji Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. GünnurKoçar ve öğretim elemanları  katıldı.

Prof.Dr. Günnur Koçar, “Ulusal ve uluslararası çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devamediyor. Ülkemizde kurulan tek Güneş Enerjisi Enstitüsüne sahibiz. Yenilenebilirenerji adına öncülük yaptık ve birçok öğretim üyesi yetiştirdik. İşte Güneşsergisiyle amacımız 7 yaş ve üzeri çocuklara hitap ederek onları güneş enerjisihakkında yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaktır” dedi.

GoetheInstitut Kültürel Etkinlikler Sorumlusu Özlem Günerli; “Özel bir sergi açılışıyaptığımız için mutluyum. Alman Türk bilim adamları özenli bir çalışmaiçerisine girerek bu anlamlı sergiyi bizlere sundu. Yenilenebilir enerjikaynağının ne kadar önemli olduğunu anlamaktayız. Öncelikle bu doğalkaynakların kullanımı 7 yaş ve üzeri çocukları eğiterek gelecek nesilleretaşımak amacındayız” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN YARATICILIKLARINIARTIRACAK
EgeÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; “Doğal kaynakların kullanımıylailgili bir işbirliğine girdik ve ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve onurunutaşıyoruz. Birlikte çalışmanın verdiği heyecan bizi mutlu etti. Ayrıca 23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sergi açılışına yetişmesi ve TBMM’ninkuruluş yıl dönümde açılması bu serginin öneminin arttığının bir göstergesidir.Açacağımız sergide yenilenebilir enerji kaynağının nasıl dönüştürüleceğiniçocuklara aşılıyoruz. Bu sergi, enerjiyi nasıl algıladıklarına veyaratıcılıklarını kışkırtmaya etkili olacaktır. Bu sergi gelecek işbirliklerineyeni bir başlangıç olacaktır. Emeği geçen Türk ve Alman bilim adamlarına teşekkürlerimibir borç bilirim” dedi.

İzmirVali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı; “Böyle bir serginin İzmir’de olmasıanlamlı. 60 yıldır müttefikimiz olan Almanlarla iş birliği içerisindeyiz. Enerjikaynaklarımız sınırlıdır o yüzden alternatif enerji kaynakları açısından önemlibir adımdır” diye konuştu.

BornovaBelediye Başkanı Olgun Atila; “Son 150 yılda insanın dünyaya verdiği hasarbüyük oldu. Sanayileşme adına doğa büyük zararlar gördü. Alternatif enerjikaynaklarına yönelmek son derece önemlidir. Ülkemizde de güneş enerjisininönemi büyüktür” dedi.

EgeÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz katkılarından dolayı “İşte GüneşSergisi” yaratıcılarına plaket takdim etti.

Etkinliklerinücretsiz olduğu sergi hafta içi organizasyon kurulu tarafından belirlenengünlerde (Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma) saat 09:00 ile 17:00 arasında açıkkalacak.
Serhat Cengiz-MehmetKocabıyık-İZMİR(Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv