Türkiye’deki 20. yılında ikinci dev yatırım: Manisa Çamaşır Makinesi Fabrikası

  • 0
  • 947
Yazı Boyutu:

Indesit Company, Türkiye’deki 20. yılında, ikinci fabrikasınınyatırım törenini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Indesit Company YönetimKurulu Başkanı ve CEO’su Marco Milani’nin katılımıyla gerçekleştirdi. ManisaOrganize Sanayi Bölgesi’nde kurulan ve toplam yatırım maliyeti 35 milyon Avro olanÇamaşır Makinesi Fabrikası, yaklaşık 750 kişiye istihdam sağlayacak. 32 binmetrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek tesisin, yılda 1 milyon 400 binadet üretim kapasitesi bulunacak, üretimin yüzde 75’i başta Avrupa ülkeleriolmak üzere yurt dışına ihraç edilecek.

Avrupa’nınlider beyaz eşya ve küçük ev aletleri üreticilerinden Indesit Company,Türkiye’deki 20. yılında ikinci fabrikasının yatırım törenini, 26 Şubat 2014Çarşamba günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Indesit Company Yönetim KuruluBaşkanı ve CEO’su Marco Milani’nin katılımıyla gerçekleştirdi. Manisa OrganizeSanayi Bölgesi’nde kurulan Indesit Company Çamaşır Makinesi Fabrikası’nın toplamyatırım maliyeti 35 milyon Avro olacak. Indesit Company, bin kişinin çalıştığıSoğutucu Fabrikası’ndan sonra Manisa’daki ikinci fabrikasında yaklaşık 750kişiye daha istihdam sağlayacak. 

Türkiye’deHotpoint ve Indesit markalarıyla beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektöründe faaliyetgösteren Indesit Grubu, ülkemizdeki faaliyetlerine 1994 yılında Manisa OrganizeSanayi Bölgesi’nde bulunan 100 bin adet üretim kapasiteli soğutucu fabrikasınısatın alarak başladı. 20 yılda yapılan yatırımlarla üretim kapasitesini 1milyon 500 bin adede ulaştıran Indesit Company Manisa Soğutucu Fabrikası,üretiminin yüzde 80’ini yani yılda 1 milyon adetten fazla buzdolabını, Avrupa,Ortadoğu ve Orta Asya’ya ihraç ederek her yıl ihracat rekorlarına imza atıyor.Fabrika bünyesinde 2011 yılında faaliyete başlayan ve 57 mühendisin görevyaptığı Ar-Ge Merkezi’nde yeni teknolojiler de geliştiriliyor. Indesit Company’ninTürkiye’deki 20. yılında ikinci yatırımı olan Manisa Çamaşır MakinesiFabrikası, Soğutucu Fabrikası’nın yanındaki 32 bin metrekare kapalı alandafaaliyet gösterecek. Indesit Company, Soğutucu Fabrikası, deposu ve YeniÇamaşır Makinesi Fabrikasıyla Manisa OSB’de toplam 124 bin metrekare kapalıalanda faaliyet gösteriyor olacak. Indesit Company Çamaşır Makinesi Fabrikası’nındeneme üretimine 1 Temmuz 2014’te, üretime ise 1 Ekim 2014 tarihinde başlamasıplanlanıyor. Manisa Çamaşır Makinesi Fabrikası’nın, yılda 1 milyon 400 bin adetüretim kapasitesi bulunacak. Fabrika, ürettiği çamaşır makinelerinin yüzde 75’ininihraç edecek. 

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndedüzenlenen törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra Manisa ValisiAbdurrahman Savaş, Manisa milletvekilleri, Ege Bölgesi iş dünyasının önde gelenisimleri ve Indesit Company’nin üst düzey yöneticileri de katıldı. 

Ekonomi Bakanı Zeybekci:Yabancı sermaye demeye dilim varmıyor
EkonomiBakanı Nihat Zeybekci, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Türk sanayi veihracatını ileri taşıyacak Indesit Company Çamaşır Makinesi Fabrikası’nınaçılış töreninden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Türkiye’de Indesit’intarihine baktığımızda Türkiye’nin de gelişimini görüyoruz” dedi. Zeybekcisözlerini şöyle sürdürdü: “Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’suMarco Milani’ye teşekkür ederek söylüyorum; her kim ki, Türkiye’ye yatırımyapıyor, onların başımızın üstünde yeri var. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Sayın Başbakanımızın da aynı dileklerini burada paylaşıyorum. Her nerede sorunyaşarsanız yanınızdayız. Yabancı sermaye demeye dilim varmıyor. Onlar artıkyerli sermaye. Onlarla birlikte 2023 hedeflerine yürüyoruz. Türkiye artık dahafazla ihracat yapmak istiyor, daha çok üretmek ve istihdam sağlamak istiyor. Türkiyeönümüzdeki yıl ihracatını 152 milyar dolardan 170 milyar dolara taşımayıplanlıyor. Indesit Ailesi’ne yatırımlarından dolayı teşekkür ederim. Buzdolabıve çamaşır makinesinden sonra, başka ürünlerde de yatırımlara devam etmeleriniistiyoruz. Biz size destek olmaya devam edeceğiz.”   

Marco Milani: Yeniyatırımımız, Türkiye’ye olan güvenimizi perçinlendi 
ManisaÇamaşır Makinesi Fabrikası Yatırım Töreni’nde konuşan Indesit Company YönetimKurulu Başkanı ve CEO’su Marco Milani, Türkiye’nin son 10 yılda ekonomik açıdanyakaladığı başarıları dikkatle izlediklerini ifade ederek “Türkiye’dekiyatırımlarımız nedeniyle başarılı ve kararlı ekonomi politikaların olumlusonuçlarından yararlanıyoruz. Türkiye, stratejik konumu, istikrarlı ekonomisi,genç nüfusu ve dinamik iş gücü gibi avantajlarının yanı sıra son dönem imzaattığı ekonomik başarılarla da Indesit Company için faaliyet gösterdiğicoğrafyada en önemli ülkelerden biri haline geldi. Indesit Company, İtalya,Portekiz, Rusya, İngiltere ve Ukrayna’da lider konumda olan Avrupa’nın en büyükbeyaz eşya üreticilerinden birisi ve Türkiye, bir çok global marka için olduğugibi bizim için de önemli bir başarı hikayesinin adresi oldu. BugünTürkiye’deki başarı hikâyemizi yeni bir boyuta taşıyacak yeni bir fabrikayatırımımızı hayata geçiriyor; Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde IndesitCompany Çamaşır Makinesi Fabrikamızı kuruyoruz. Türkiye’deki 20. yılımızı 2.fabrika yatırımımızla kutluyoruz. Bu yeni yatırımımızla birlikte Türkiye’debugüne kadar yaptığımız yatırımların toplamı 150 milyon Avro’yu aştı. Yeniyatırımımız Türkiye’ye olan güvenimizi perçinlendi ve inanıyoruz ki büyümehızımızı daha da arttıracak. Toplam yatırım maliyeti 35 milyon Avro olacakçamaşır makinesi fabrikamız, daha önce soğutucu fabrikamızla kırdığımız ihracatrekorlarını yenilememizi, Indesit Company Türkiye olarak çıtayı daha da yukarıtaşımamızı sağlayacak.” dedi. 

Neriman Ülsever: 20. yılımızda2. fabrikamızla yeni ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz 
Indesit Companyolarak Türkiye’deki 20. yıllarında Çamaşır Makinesi Fabrikası yatırımıyla birhayali gerçekleştirdiklerini belirten Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı NerimanÜlsever “2023’e hazırlanan Türkiye’de, yeni bir üretim tesisi kuruyor, yeniistihdam imkanları yaratıyor, yeni teknolojiler getiriyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından verilenElektrik–Elektronik kategorisinde birincilik ödülünü 4 yıldır üst üstealıyoruz, yeni fabrikamızla yeni ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz”dedi. Bu yeni yatırımla sadece istihdam yaratılmadığının altını çizen Ülsever,sözlerini “ Biz, etrafımızdaki yan sanayilerimizle, sürdürülebilir kalkınmayısağlayan bayilerimizle birlikte büyüyoruz. Bizi gururlandıranbuzdolaplarımızdan sonra, “Made in Türkiye” diyeceğimiz yeni bir ürün gamınısunuyoruz” şeklinde sürdürdü. 
Yatırımtöreninde Indesit Company Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Ülsever’inkonuşması öncesinde mevcut fabrika ve yeni fabrika yatırımını anlatan filmgösterimi yapıldı. 

Küçük ev aletleripazarına da giren Indesit Company Türkiye’nin içinde olduğu Doğu ve GüneydoğuAvrupa pazarında büyümeye devam edecek 
IndesitCompany Avrupa’nın lider beyaz eşya ve küçük ev aletleri üreticilerinden birisiolarak, İtalya, Polonya, İngiltere, Rusya veTürkiye’deki 8 sanayi bölgesinde 16 binin üzerinde çalışanıyla üretim gerçekleştiriyor.Indesit Company’nin global cirosu 2013 yılında 2 milyar 700 milyon Avrooldu. 

IndesitCompany Türkiye’de tüketicilere sunulan Hotpoint ve Indesit markalarının yanısıra özellikle Fransa pazarında önemli bir paya sahip olan Scholtes markasıylada tüketiciye ulaşıyor. Bu üç markasıyla Indesit Company, Avrupa genelindeyüzde 13 pazar payına sahip bulunuyor. 

IndesitCompany 2013 yılında Türkiye ile birlikte faaliyet gösterdiği tüm ülkelerdeHotpoint markasıyla küçük ev aletleri pazarına girdi. Küçük ev aletlerininözellikle Türkiye pazarında Indesit Company’nin büyüme stratejisine önemlikatkıları olması hedefleniyor. 

Ar-Geçalışmalarına her yıl yatırımlarının yaklaşık yarısını ayıran Indesit Company,her yıl kayıtlı patent sayısını ortalama yüzde 20 oranında artıyor. Teknolojiyebüyük önem veren Indesit Company, AR-GE’ye yaptığı yatırımlar sayesindeyalnızca 2013 yılında ürün gamının yarısından fazlasını yeniledi ve tam 372adet yeni ürün üretti. Bunun yanında son 7 yılda yapılan Ar-Ge çalışmalarısonucunda ürün kalitesi de yüzde 65 oranında yükseltildi. Artan ürün kalitesisayesinde son 5 yılda servis maliyetlerinde yaklaşık 125 milyon Avro tasarrufedilmesi sağlandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv