Türkiye Gazeteciler Federasyonu 16 yaşında

  • 0
  • 724
Yazı Boyutu:


Bugün Anadolu, Trakya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde toplam 78 üyesi bulunan ve 25 bini aşkın gazeteciyi temsil eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu, 16’ncı yaşını kutluyor.

1986 yılında İstanbul ve Samsun toplantılarıyla başlayan, 1996 yılında Aydın toplantısıyla yeniden alevlenen gazeteci meslek örgütlerinin tek çatı altında toplanması düşüncesi ile Aydın, Balıkesir, Aksaray, Çukurova, Antalya, Diyarbakır ve son olarak Bursa’daki toplantıların ardından yaşama geçirilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu, 10 Mart 1998 tarihinde kuruldu.
 
MÜCADELEMİZ MESLEĞİMİZ ADINA
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gazetecilik mesleğinin saygınlığı ve geleceği için mücadele ettiklerini vurgulayan Genel Başkan Atilla Sertel, mesajında şunları söyledi:  “Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde altı, Türkiye genelinde 72 olmak üzere toplam 78 üyesi bulunan ve yaklaşık 25 bin gazeteciyi temsil eden TGF, bu haliyle Türkiye'nin en büyük basın meslek örgütüdür. Gücünü üyelerinden alan federasyonumuz, basın ve ifade özgürlüğü, tutuklu gazeteciler, meslektaşlarımıza yönelik baskılar, sendikal ve sosyal haklar, Anadolu basınının ayakta kalma mücadelesi başta olmak üzere hemen her alanda ve platformda yoğun bir mücadele vermektedir. Bu mücadelemize Türkiye’de bir tek tutuklu gazeteci kalmayıncaya, yazdıkları nedeniyle hiçbir gazeteci ceza almayıncaya, demokrasinin omurgası niteliğindeki basın ve ifade özgürlüğü tüm kurul ve kurallarıyla işletileceği güne kadar kararlılıkla devam edeceğiz.


Türk basınının bugün içinde bulunduğu ‘akıl almaz’ durumdan çıkacağına inancımız tam. Yerel ve yaygın basında kamu yararına görev gören meslektaşlarımız, basın meslek ilkelerini ve halkın gerçekleri öğrenme hakkını her şeyin üstünde tuttukları gün son yıllarda ciddi bir ‘güven erozyonu’ yaşayan Türk basını, tekrar eski kimliğine bürünecektir. İşte bizim mücadelemiz de bu yöndedir ve mesleğimiz adınadır.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu ve şahsım adına kuruluş yıldönümümüzde gönderdikleri mesajlarla bizi yalnız bırakmayanlara bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv