Türkiye’nin Erzurum ruhuna ihtiyacı var

  • 0
  • 503
Türkiye’nin Erzurum ruhuna ihtiyacı var
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Havuz Düğün Salonu’nda Erzurum Dörtler Derneği’nin dayanışma gecesine katıldı. Başkan Karabağ, Diyarbakır’daki nevruz kutlamalarında Tük Bayrağı’nın olmadığına dikkat çekerek, “Sevr anlaşmasını yapanlar Diyarbakır’ı İtalyanlara vermişti. Şimdi sormak istiyorum; İtalyanlardan kurtardığımız Diyarbakır’da Amerikan bayrağı mı görmek istiyorlar? Türkiye bugünlerde Erzurumluluk ruhuna ihtiyacı var” dedi.

Erzurum Dörtler Derneği’nin dayanışma gecesine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, Dernek Başkanı Sadrettin Arda ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Gecede davetliler yerel sanatçı Hayri Küçük’ün söylediği türkülerle eğlendi. 

KURTULUŞ SAVAŞINDA HEPİMİZ VARDI
Burada bir konuşma yapan Başkan Karabağ, Diyarbakır’daki nevruz kutlamalarında Türk Bayrağı’nın olmadığını, bu durum üzüntü duyduklarını söyledi. Karabağ, “Türk Bayrağından uzak duruyorsunuz. Neden Türk Bayrağını yok sayıyorsunuz? Bu ülkeyi emperyalizme karşı savaşı Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkez’i tüm etnik yapılarıyla verdik. Orada, İzmir’den Diyarbakır’a kadar dedelerimiz vardı. Sevri yapanlar Diyarbakır’ı İtalyanlara vermişti. Şimdi sormak istiyorum; İtalyanlardan kurtardığımız Diyarbakır’da Amerikan bayrağı mı görmek istiyor bu arkadaşlar? İşte burada Erzurum’a, her rengi ile Erzurumlulara bir görev düşüyor. Türkiye bugünlerde Erzurumluluk ruhuna ihtiyacı var. Eğer böyle önemli bir il olmasaydı sevgili Atatürk kurtuluş savaşını Erzurum’dan başlatmaz idi. Bunun için nüfusunun yüzde 8’i Erzurumlu olan Bayraklı’nın belediye başkanı olmaktan, Erzurumlu dostlarımın belediye başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv