Türkiye’nin ihvanlaştırılmasından başka bir anlama gelmez!

  • 0
  • 843
Yazı Boyutu:

İzmir Milletvekili ve CHP PartiMeclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katıldı. VardiyaBizde tarafından düzenlenen, Mustafa Balbay'a Destek ve Cumhuriyet İçin GüçBirliği Platformları tarafından desteklenen ‘Adalet için sessiz çığlık’eylemine CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de katıldı.   

Adalet istiyoruz dövizlerinin taşındığıeylem hep bir ağızdan ‘Andımızın’ okunmasıyla başladı. Sessiz Çığlık içintoplananlara hitap eden CHP’li Güler, “Türkiye’de iki büyük tehdit aldı başınıgitti.  Birisi andımızı kaldırma cesareti ve densizliği gösterdi. Ama güzelİzmir Andımızın kaldırılmasına karşı hislerini Türkiye’ye tercüman olup birmilyon ağızdan 29 Ekim günü öyle bir okudu ki onlara yaptıkları hatayı enderinde hissettirdi. Ne yazık ki Andımız’dan sonra ulusumuza yönelik busaldırıdan sonra Türkiye’yi ihvanlaştırma ısrarında son adım atıldı” dedi. 

“Biz bu girişimlerin kişi hak veözgürlükleri ile ilgili olmadığını biliyoruz!” 
Türkiye’yi din devleti yapma yolundaadım atıldığının altını çizen Güler, “Dünya’da ihvan rejimleri bir bir çökerkenTürkiye’de AKP’nin uluslararası dayanakları bir bir ortadan kalkarken adeta sonbir çıkış olurmu diye kamuda türbanı, Meclis’te türbanla tamamlama densizliğigösterdiler. Biz bu girişimlerin hiçbir şekilde kişi hak ve özgürlükleri ileilgili olmadığını biliyoruz. Devlet dairelerinde, okullarda, sınıflarda veTBMM’de kadının türbanlanması; Türkiye’nin ihvanlaştırılmasından başka biranlama gelmez. Kadının türbanlanmasını dinimizin emridir sunan başbakan yaptığıbir anayasa suçunu ilan etti. Yaptıklarıyla birlikte başbakan şunu demiş oldu‘ben bundan sonra devleti din temelinde düzenleyeceğim.’ Dinimizin emrine göretürban mademki gerekli; hiç kuşkum yok daha sonraki adımları giderek toplum vedevlet hayatımızı dini emirlere göre düzenleme yolunda olacak” dedi. 

“Kadınımızı özgürleştireceğiz!” 
Laik devletin ortadan kaldırılmak veTürkiye’nin din devleti temelinde inşa edilmek istendiğini ifade eden Gülersözlerini şu şöyle bitirdi: “Ne Türk ulusunun tasfiyesine izin vereceğiz ne dedevletin dini esaslara göre yeniden düzenlemelerine olanak vereceğiz. Bizulusal ve laik cumhuriyetin sevdalılarıyız. Biz dinimizin siyasete aletedilmesine son verecek olan gücüz. Kutsal din duygularımızı kendi iktidarlarıiçin kirletenlere hak ettikleri cevabı en kısa zamanda vereceğiz. Dinimiziözgürleştireceğiz, kadınımızı özgürleştireceğiz, devleti ve toplumu bugericilikten bu dinci ideolojiden temizleyerek özgürleştireceğiz. Bundan hiçşüphemiz yok. İçeride sözüm ona cezalandırılan dostlarımız, kardeşlerimiz,babalarımız buna karşı mücadele veren kuvvetler o yüzden içerideler, o yüzdensesleri kısılmaya çalışıldı, o yüzden milli iradenin en güçlü sesi MustafaBalbay TBMM’de görevini yapmakta alı konuldu. Ergenekon, Balyoz tertibi ilecezalandırılmaya gayret edilenler ulusal ve laik cumhuriyetin en güçlüsesleridir. Onlara bu direniş meydanından selam olsun. Öyle anlaşılıyor kibugünden sonra bizim stratejimiz bellidir ‘hattı müdafaa yok sathı müdafaa varve satıh bütün vatan, bütün ideolojimizdir. Direnişimiz kutlu olsun.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv