Türkiye'yi temsil edecek

  • 0
  • 906
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Avrupa Parlamentosu’ndan belediyeler için hibe ve fon isteyecek. 10. Avrupa Bölgeler Ve Şehirler Haftası (Open Days 2012) kapsamında Brüksel’de gerçekleştirilen çalıştayda konuşacak olan Başkan Durak, Türkiye’deki belediyelerin Avrupa Birliği fonlarından neden daha fazla pay alması gerektiğini anlatacak. 8 Ekim’de başlayan Open Days 2012’de Türkiye’den katılan diğer konuşmacılar ise, Kadıköy ve Beşiktaş Belediye Başkanları olacak. Başkan Durak’ın konuşmacı olacağı oturum 11 Ekim’de yapılacak.
 
Avrupa Parlamentosu üyeleriyle ikili görüşmelerde de bulunacak olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, bir önceki dönem fon ve hibelerin ülkelere göre dağılımına dikkat çekerek, ülkemizdeki belediyelerin bu dağılımdan 2014-2020 döneminde daha fazla pay alması gerektiğini vurgulayacak.
 
Brüksel ziyareti öncesi bir açıklamada bulunan Başkan Durak, Avrupa Birliği’nin sınır ötesi yerel yönetimler arası işbirliğinde alınacak fon ve hibe kredilerde adil dağılımın olması gerektiğini belirterek, “Avrupa Birliği bünyesinde hazırlanan programlarda üye ülkelere önemli ölçüde destek olunmaktadır. Ege Bölgesi’ndeki belediyeler olarak Avrupa Birliği üyesi komşumuz Yunanistan’ın yerel yönetimleriyle birçok ortak proje gerçekleştiriliyor. Ayrıca Avrupa Birliği’ne üye ülkelerdeki kardeş belediyeler arasında da benzeri işbirlikleri yürütülüyor. Oysa fon ve hibe kredilerinden yeterince destek alınamıyor. Gördüğümüz bu eksiklikleri anlatarak, önümüzdeki yıllarda oluşturulacak bütçe değerlendirilmelerinde daha adil olunması için girişimlerde bulunacağım.” dedi
 
Avrupa Parlentosu üyesi 27 devletin temsilcileri ile yerel yönetim temsilcileri ve AB’ye aday üye devletlerinin temsilcilerinin katılacağı Open Days 2012 kapsamında, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın dışında Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da birer konuşma yapacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv