Türkiye’nin bağımsızlık yürüyüşü 9 Eylül’de taçlandı

  • 0
  • 568
Türkiye’nin bağımsızlık yürüyüşü 9 Eylül’de taçlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Türk Kurtuluş Savaşı tarihi içinde İzmir’in ayrı bir yeri olduğunu belirterek “15 Mayıs 1919 yılında gazeteci Hasan Tahsin’in Yunan ordusuna attığı ilk kurşun 9 Eylül 1922’deki zaferle taçlandı” dedi.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Kurtuluş Savaşı’nın tohumlarının atıldığı İzmir’in Türk tarihi içinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. O dönemde Anadolu’nun aydınlık yüzlü insanlarının adeta tüm yurda ışık tuttuğunu belirten Elmasoğlu, Başkumandan Mustafa Kemal komutasındaki Türk ordularının işgal altındaki bir milleti yeniden küllerinden doğmasını sağladıklarını ifade etti.

Dumlupınar'da, Sakarya'da elde edilen büyük zaferlerin sonrasında, 9 Eylül 1922'de İzmir'in işgalden kurtarılmasıyla son bulduğunu belirten Elmasoğlu şu ifadeleri kullandı: “Gazi Mustafa Kemal’in milli hafızamıza kazınan 'Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' komutu ile bağımsızlık yolunda atılmış büyük bir adım olduğu kadar, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden sürecin de habercisi oldu. İzmir Cumhuriyetin kuruluşundan sonra İktisat Kongresi ve uluslararası fuarlarla Türkiye'nin kalkınmasında en önemli merkezlerden biri oldu. İzmir bu misyonunu hala sürdürüyor. Dünyanın en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olarak yıldızı parlıyor ve parlamaya devam edecek. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelemizi yürüten tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv