Türkiye’nin ekonomik geleceğini belirleyecek “transatlantik ticaret ve yatırım ortaklığı” 18-19 Eylül’de Esbaş’ta masaya yatırılıyor

  • 0
  • 1.294
Türkiye’nin ekonomik geleceğini belirleyecek “transatlantik ticaret ve yatırım ortaklığı”  18-19 Eylül’de Esbaş’ta masaya yatırılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

ESBAŞ tarafından “YENİ DÖNEMDE TÜRKİYE-AMERİKA-AVRUPA PERSPEKTİFİ: Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı; Fırsatlar ve Riskler”Konferansı 18-19 Eylül 2014 tarihlerinde, Ege Serbest Bölgesi, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonunda düzenleniyor.

T.C. Ekonomi Bakanlığının himayelerinde, Savunma Sanayi Müsteşarlığı-SSM, Türkiye İhracatçılar Meclisi-TİM ve Amerikan Şirketler Derneği-ABFT’nin destekleriyle düzenlenen bu konferans, şimdiye kadar bu konuda yapılmış en prestijli, konusunda uzman uluslararası kanaat önderlerinin görüşlerini aktaracağı bir konferans olacak.

 

ABD ve Avrupa Birliğinin, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı-TTYO için müzakerelere başlamış olması dünyanın en geniş ekonomik bölgesinin sınırlarını çizecek olmakla birlikte, uluslararası ticaretin standartlarını yeniden belirleyecek. Gümrük vergilerinin sıfırlanması, tarife dışı engellerin kaldırılması ve mevzuatlarda uyumun sağlanmasıyla piyasalara erişimin kolaylaştırılması temel hedefler arasında yer alıyor.

 

AB ile Gümrük Birliği ve tam üyelik görüşmeleri içinde olan ülkemizin sürecin dışında kalmaması ve bu ekonomik kazanımlardan fayda sağlamak üzere ivedilikle harekete geçmesinden hareketle ESBAŞ, ilgili tüm tarafları ülkemiz adına proaktif bir yaklaşım sergileyerek, süreklilik yaratacak bir platforma dahil olması ve müzakereleri yürüten grupları desteklemesi için öncülerin şehri İzmir’de bir araya getiriyor.

 

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu önemli konferansa, ülkemizin yanı sıra ABD ve Avrupa’dan 200 civarında yerli ve yabancı iş dünyası ve kamu lideri ile siyasetçi, bürokrat, yatırımcı ve yöneticinin İzmir’e gelmesi bekleniyor. T.C.  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılarak açılış konuşmasını yapacağı konferansta ayrıca İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Mustafa Toprak da birer konuşma yapacaklar.

 

Konferansın Keynote konuşmacısı olan Greenberg Traurig, Global Uygulamalar Grup Başkanı  James Bacchus’un “Küresel Ekonomide Türkiye: TTYO sürecinde, içinde ve dışında”  konulu konuşması katılımcılar tarafından önemle ve merakla bekleniyor. Brookings Enstitüsü Amerika ve Avrupa Merkezi Türkiye Projesi Direktörü ve aynı zamanda TÜSİAD – Kıdemli Araştırmacısı Prof. Dr. Kemal Kirişci ise konuşmasında “Türkiye ve TTYO’da Zorluklar ve Fırsatlar” konusunda bakış açısını katılımcılarla paylaşacak.

 

Covington & Burling LLP Avrupa Politikaları Kıdemli Danışmanı, Avrupa Parlamentosu Eski Üyesi ve Avrupa Halk Partisi Eski BaşkanYardımcısı Wim van Velzen “Türk iş dünyasında fırsatlar ve Avrupa Birliği sürecinde atılacak adımlar” konulu bir konuşma yapacak. Gibson, Dunn &Crutcher Kurumsal Ortağı, ABD’nin eski Ekonomi, Enerji ve Ticari İlişkilerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Jose W. Fernandez’in “Türk Ticaret Politikası Işığında TTYO ve Amerika Birleşik Devletleri ile Ekonomik İlişkiler”konusunda aktaracakları da, merakla beklenenler arasında yer alıyor. Eski ABD Kongre Üyesi, Herrick, Feinstein LLP Ortağı  Michael Mc Mahon da konuşmasında “Türkiye’nin yerini güvence altına alma: TTYO parametrelerinde Türkiye ile ABD arasında Serbest Ticaret Anlaşması konusunda Washington’da lobi faaliyetleri” hakkındaki görüşlerini paylaşacak.

 

Konferansa Türkiye’den Ekonomi Bakanı Yardımcısı AdnanYıldırım, Savunma Sanayi Müsteşarı  İsmail Demir, TİM-Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı  Mehmet Büyükekşi, Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek veTanıtım Ajansı Başkanı  İlker Aycı, TÜSİAD-Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Uluslararası Koordinatörü Dr. Bahadır Kaleağası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK Türk-Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Şerif Egeli, TAI Başkanı Muharrem Dörtkaşlı, Kale Grup Teknik Bölüm Başkanı ve aynı zamandaTürkiye-ABD Ekonomik İşbirliği Türkiye Kanadı II. Dönem Başkanı  Osman Okyay gibi önemli  isimler katılarak TTYO konusunun Türkiye’ye ve ekonomiye etkilerine değinecekler.

 

ABD ile güçlü ilişkilerimizin olduğu savunma ve havacılık sanayini temsilen Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı  Sn. Bernard Dunn, Lockheed Martin Avrupa ve Amerika Başkan Yardımcısı Jonathan W. Hoyle,Sikorsky Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda GenelMüdürü Anand E. Stanley ile Pratt & Whitney Uluslararası Programlar veİş Geliştirme Başkan Yardımcısı Clifford R. Stone gibi dünya devişirketlerin üst düzey yöneticileri, Türkiye ile potansiyel  işbirliklerini değerlendireceklerdir.

Konferans vesilesiyle, İzmir, çok sayıda yabancı firma temsilcisini ağırlayacak; misafirlere yatırım imkânlarının yanı sıra, şehrin tüm güzelliklerini ve zenginliklerini bir kez daha gösterme ve yaşatma imkânı sunacaktır.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv