Türkiye’nin en yeşil kampüsünde bahar bir başka güzel

İlkbaharın gelmesiyle yeniden canlanan doğa; yeşilin bin bir tonunu barındıran Ege Üniversitesi’nde ayrı bir güzelliğe büründü.

  • 0
  • 459
Türkiye’nin en yeşil kampüsünde bahar bir başka güzel
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İlkbaharın gelmesiyle yeniden canlanan doğa; yeşilin bin bir tonunu barındıran Ege Üniversitesi’nde ayrı bir güzelliğe büründü.
“Yeşil Üniversiteler” sıralamasında yükselişini sürdüren ve Türkiye’nin en yeşil kampüslerinden birine sahip olan Ege Üniversitesi’nde ilk cemrenin toprağa düşmesi ile kampüs rengârenk oldu. Açan süs erikleri ve çiçekleri; zengin florası ve faunası bulunan Ege Üniversitesi kampüsüne ayrı bir güzellik kattı. Ayrıca kampüs içerisinde bulunan anıt ağaçlar ve peyzaj düzenlemeleri, güneşin kendini göstermesi ile birlikte estetik açıdan güzel görüntülere sahne oldu.

Bahar yarıyılına başlayan Egeli gençler beyaz ve mavi çiçekler arasında fotoğraf çektirerek, kampüsün güzelliklerini sosyal medya hesaplarından da paylaşıyor.

Ege Üniversitesi, Endonezya Üniversitesi tarafından yapılan Yeşil Üniversiteler Sıralamasında (GreenMetric) geçen yılki sıralamasını artırarak 56 basamak birden yükseldi. Binalar ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su, ulaşım ve eğitim gibi kriterlerin değerlendirilmesi sonucu oluşturulan sıralamada Ege Üniversitesi özellikle “Binalar ve Altyapı” ile “Ulaşım” alanlarında yüksek puanlar elde etti. Ege Üniversitesinin sosyal, kültürel, sportif, çevresel ve bilimsel hayatına değer katan önemli projeler gerçekleştiriliyor.  Ege Üniversitesi’nin yükselişinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından başlatılan  “Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs” projesi kapsamında gerçekleştirilen Unibike uygulaması, kampüs içi araç trafiğinin azaltılması ve yeşil alanların artırılması etkili oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv