Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği beşinci kez İzmir’de konuşuluyor

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD), A Artı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi ile birlikte organize ettiği, ana sponsorluğunu Türkerler Grubu’nun yaptığı 5. İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Zirvesi ve Fuarı, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde başladı.

  • 0
  • 352
Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği beşinci kez İzmir’de konuşuluyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD), A Artı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi ile birlikte organize ettiği, ana sponsorluğunu Türkerler Grubu’nun yaptığı 5. İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Zirvesi ve Fuarı, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde başladı. Sevilen oyuncu Altan Gördüm’ün sunduğu açılış törenine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İSG Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak ile Oyuncular Sendikası’nı temsilen ünlü oyuncular Volkan Severcan ve Hakan Bilgin de katıldı. Protokol üyeleri, konuşmalarında, Türkiye’deki iş kazaları istatistikleri hakkında bilgiler verdi. İş kazaları ve meslek hastalıklarının “kader” olmadığı ve minimuma indirilmesi yolunda toplumun her kesimine sorumluluk düştüğü mesajı ifade edildi.
 
Yüzde 98’i önlenebilir
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği zirvesi düzenleyen tek patron örgütü olduklarının altını çizdi. “İş kazalarının ve meslek hastalıklarının sıfıra inmesi için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” diyen Küçükkurt, bu konuda toplumsal kültür ve bilinç oluşmasının ilk şartının, ilkokuldan itibaren öğrencilere “iş sağlığı ve güvenliği dersi” verilmesi olduğunu vurguladı. Araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98’inin “önlenebilir” olduğunu belirten Küçükkurt, özetle şunları söyledi:
 
Konuştuklarımızı yapalım
“Beş yıldır sloganımız şu: İş işten geçmeden… Güzel ülkemizde her konu senede bir gündeme geliyor. Sorunları konuşuyoruz, çözüm yollarını tespit ediyoruz. Fakat icraatta yokuz, ağır kalıyoruz. Bu, her konuda böyle. Annelerimizi, kadına şiddeti, şehidimizi, gazimizi, yerli malını, İSG’yi ve diğer her şeyi senede sadece birkaç gün konuşuyoruz. Sonra bir dahaki seneye kadar unutuyoruz gitsin. Bu kez unutmayalım, unutturmayalım. Lütfen, konuştuklarımızı hızla hayata geçirelim ki artık iş işten geçmesin.”
 
İyi örnekler paylaşılıyor
Konuşmaların ardından, protokol üyeleri sahneye çıktı ve kurdele keserek organizasyonun açılışını yaptı. Türkerler Grubu’nun yanı sıra EBSO, İZTO, Ege İhracatçı Birlikleri, TÜRKONFED, BASİFED, ESİAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de sponsorluk desteği verdiği 5’inci İzmir İSG Zirvesi ve Fuarı, bugün sona erecek. 12 ayrı oturumda; aralarında Tüprag, Tüpraş, Bosch, Arçelik, Philip Morris ve Pınar Grubu’nun da olduğu yerli ve yabancı firmaların temsilcileri, çeşitli bakanlıklar ve belediyelerden kamu yöneticileri, akademisyenler, İSG uzmanları ve işyeri hekimleri, iyi uygulama örneklerini anlatacak. İSG alanındaki sorunlar ve çözüm önerileri de gündeme taşınacak. Zirve kapsamında düzenlenecek İSG Fuarı’nda ise yine farklı sektörlerden onlarca firma, ürün ve hizmetlerini tanıtacak; sektörlerindeki son gelişmeleri sergileyecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Arşiv