Türkiye’nin matematik öğretmenleri İzmir’de

  • 0
  • 746
Türkiye’nin matematik öğretmenleri İzmir’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda  “Ortaokul Matematik Öğretmenleri İçin Üst Düzey Düşünme Becerilerine Yönelik Soru Yazma Eğitimi-2 ” semineri   devam ediyor.

Seminerin ikinci gününde  öğretim üyeleri ve asistanların rehberliğinde üç ayrı grup ve beş ayrı oturumda çalıştaylar düzenlendi. Katılımcıların hem Matematik alan bilgisi hem de üst düzey düşünmeye odaklı soru yazma becerileri geliştirilmeye çalışıldı.
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Çakıroğlu, “Matematik’te ele alınan konuda bilinmesi gereken en temel düzey bilgi ve becerileri kapsar. Bunlar her öğrencinin kazanmasını beklediğimiz kavramsal veya işlemsel bilgi ve becerilerdir’’ diye konuştu.
Doç. Dr. Erdinç Çakıroğlu,   “Matematiğin temel düzeyinde tanıma, hatırlama, verilen yönergedeki bilgiyi kullanma, yürütme, temsildeki bilgiyi okuma gibi başlıklar vardır. Tanım kısmında; terimler, birimler, geometrik özellikler, semboller, formüller ve temel işlemleri yapmayı gerektiren kurallar vardır. Verilen yönergedeki bilgiyi kullanma-yürütme ise soru durumlarında verilen açıklamayı-yönergeyi-örneği kullanmayı ve bu bilgi ışığında sonuca varabilmeyi esas alınır. Son olarak ise temsildeki bilgiyi okumada ise bir tablo üzerinde grafik, sayı doğrusu ve benzeri gösterimde yer alan bilgiyi okuyabilme mevcuttur” diye konuştu.
        
Temel işlem ve ilişkilendirmede belli bir temel özelliğin veya kuralın anlaşılmasını ve algoritmanın -işlemin uygulanması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Erdinç Çakıroğlu,  “Soruda ne istendiğini anlamak için muhakemeye gerek yoktur. Doğru cevabı bulmak, çok az zihinsel çaba gerektirir” dedi.
        
Eğitim; uluslararası geniş ölçekli sınavlarda (PISA, TIMSS vb.) Türkiye’nin matematik başarısını arttırabilmek için Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Uluslararası Geniş Ölçekli Sınavlarda Türkiye'nin Matematik Başarısını Arttırabilmek İçin Bir Model Önerisi: Bilişsel Tanıya Dayalı İzleme Modelinin Etkililiği” başlıklı TÜBİTAK Projesi kapsamında  düzenleniyor.
Düzenlenen eğitime Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden toplam 520 öğretmen başvurdu. Bunların arasından çeşitli koşullar gözetilerek 100 asil 20 yedek öğretmen eğitime davet edildi.

Katılımcılar 52 farklı il ve 78 farklı ilçede görev yapıyor. Eğitimin, İzmir merkezli olmasına rağmen katılımcıların görev yaptıkları il ve ilçe çeşitliliği bakımından Türkiye geneline ulaştığı görüldü.
İZMİR(Ege Ajans- Azat Zengin/Gizem Çiçekçioğlu/Gizem Kaya)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv