Türkiye’nin ‘Resim Tarihi’ Folkart’ta

Folkart Gallery, 130 ressamın özel eserlerinin ilk kez birlikte yer aldığı “Türk Resminin Köşe Taşları” isimli dev sergiye ev sahipliği yapacak. Sergi, yarın (24 Mart) ziyarete açılacak.

  • 0
  • 793
Türkiye’nin ‘Resim Tarihi’ Folkart’ta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Folkart Gallery, 130 ressamın özel eserlerinin ilk kez birlikte yer aldığı “Türk Resminin Köşe Taşları” isimli dev sergiye ev sahipliği yapacak. Sergi, yarın (24 Mart) ziyarete açılacak.
 
İzmir ve Türkiye’de gündem yaratan Folkart Gallery, sekizinci sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Folkart Gallery’de 24 Mart’ta ziyarete açılacak “Türk Resminin Köşe Taşları” isimli sergide, Türk resim sanatına yön veren 130 sanatçının eserleri yer alacak.
Sergide Şeker Ahmet Paşa, Osman Hamdi, Hoca Ali Rıza, Halife II. Abdülmecid, Hikmet Onat, Feyhaman Duran, Naci Kalmukoğlu, Burhan Doğançay gibi Türk resmine damga vuran 130 sanatçının eserleri ilk defa biraraya gelecek. Serginin direktörlüğünü Fahri Özdemir üstlenirken, küratörlüğünü ise İlkay S. Deniz yapıyor. Sergi 24 Mart 2017-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. 
 
TARİHİ BİLGİLER
Sergide Türk resim tarihinin en önemli sanatçılarının eserleri sanatseverlerle buluşacak.
“Türk Resminin Köşe Taşları” adlı sergi, koleksiyonerlerin ellerinde bulunan özel eserleri ‘sanatseverlerle paylaşma arzusu’nun çok iyi ve ilk örneklerinden birini oluşturuyor.
Sanatseverler, artık sonsuzluğa uğurlanan sanatçıların eserlerini ilk kez birlikte görmüş olacaklar, ayrıca dönem karşılaştırması yapabilecekler.

Sergide, Akademik resimden Osman Hamdi kuşağına, romantizmden Çallı/1914 kuşağına; izlenimcilikten müstakiller grubuna; konstrüktivist imzalardan yeniler grubuna kadar, Türk resminin bütün eğilimleri temsil ediliyor. Ayrıca yine aynı sergide, halk sanatı üyeleri, dışavurumcu, postmodern tavır gözeten sanatçıların eserleri de görülebilecek.
Klasik, modern ve post modern sanat yapıtlarının yer aldığı sergide, manzaralar, portre ve oto-portreler, natürmortlar, farklı kompozisyonlar sanatseverleri bekliyor olacak.

 
SANATA DEĞER
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart’ın bünyesinde kurulan Folkart Gallery’nin bugüne kadar 7 sergiye ev sahipliği yaptığını hatırlattı.
Mesut Sancak, Folkart Gallery’nin sürdürülebilir ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ projesi kapsamında, ‘sanata değer vermek’ ve “sanatçıları el üstünde tutmak” anlayışı ile hareket ettiğini belirtirken, İzmir’de sanatı ve sanatçıları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Sancak, yeni sergiyi değerlendirirken şöyle konuştu:
“Folkart Gallery, bugüne kadar Picasso’dan Dali’ye, Rodin’den Abidin Dino’ya, Salgado’dan Robert Capa’ya kadar çok değerli sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.
Yedinci sergimiz olan ‘Sevmek Güzel Meslek Reis’ adlı Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi ile galeriye ilgi daha da arttı. Şimdi ise Türk resmine damga vuran isimlerin eserlerini Folkart Gallery’de misafir edeceğiz. Hoca Ali Rıza, Abidin Dino, Şeker Ahmet Paşa, Cuma Ocaklı gibi Türk resim sanatına damga vuran büyük isimlerin eserlerini sergileyeceğiz.”
Mesut Sancak, Türk resmine yön vermiş, hepsi birbirinden anlamlı, çok değerli bu eserleri sanatseverlerle buluşturdukları için büyük bir mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. 
 
FOLKART GALLERY
Türkiye’nin en büyük sanat galerisi olma unvanı ile 2015 yılında kurulan Folkart Gallery’de, bugüne kadar 6 ayrı sergi sanatseverlerle buluştu. Sergilerin hepsi özel projelerden oluştu. Folkart Gallery, sırasıyla “Ellerin Büyüsü”, “Bir Hürriyet Türküsü”, “İşçiler-Workers”, “Kara Afrika Sanatı”, “Kanın Beyaz Sesi” ve “Kan Kırmızı” adlı sergilere ev sahipliği yaptı. Son olarak ise, “Sevmek Güzel Meslek Reis-Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv