Türkiye’ye dijital açık ders malzemeleri sunacak

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-UZEM) tarafından hazırlanan “Ulusal Açık Ders Malzemeleri Üretimi ve Paylaşımı Projesi” Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programına alındı.

  • 0
  • 726
Türkiye’ye dijital açık ders malzemeleri sunacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-UZEM) tarafından hazırlanan “Ulusal Açık Ders Malzemeleri Üretimi ve Paylaşımı Projesi” Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programına alındı.

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar’ın yürütücülüğünü yaptığı projede,  standartları belirlenen derslerin AKTS değerleri üzerinden yapılandırılıp üretilen açık ders malzemeleri,  geliştirilecek Ulusal Açık Ders Malzemeleri Platformu üzerinden paylaşılacak.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından sunulan 10 Milyon bütçeli Ulusal Açık Ders Malzemeleri Üretimi ve Paylaşımı Projesi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca 2021 Yılı yatırım programına alındı. İki yıl sürecek olan proje kapsamında hazırlanacak ders materyalleri ülkemizdeki tüm yükseköğretim kurumlarına ve hayat boyu öğrenenlere açık olacak” dedi.

Bilgi doğru adresten paylaşılacak
Projenin yatırım programı kapsamında değerlendirilmesi ile uzaktan eğitim için materyal kaynaklarının oluşmasının çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Budak, “Projenin eğitim öğretimde dijital çağın beklentilerini karşılayacak şekilde planlanmış olması hem erişim açısından hem de bilginin doğru adreslerden paylaşımı açısından önemlidir. YÖK ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile yaptığımız toplantılarda üniversitelerin gereksinimlerine göre açık dersler malzemeleri oluşturulması fikri olumlu karşılanmıştır. Projede emeği geçen hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Proje Yürütücüsü EGE-UZEM Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar ise proje kapsamında oluşturulacak platformun hem teknik hem de öğretimsel açıdan yükseköğretim kurumlarının ve yaşam boyu öğrenenlerin beklentilerini karşılamayı hedeflendiğini belirtti.

Ege Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının yatırımıyla gerçekleştireceği bu proje ile İzmir’den tüm Türkiye’ye dijital açık ders malzemeleri sunma imkanına sahip olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv