Türk- Yunan Orkestrası Teos Antik Kenti’nde sahne alacak

  • 0
  • 895
Yazı Boyutu:

TürkYunan Orkestrası (GTYO) 31 Temmuz 2013 Çarşamba akşamı, tarihte sanatçılarkenti olarak bilinen Seferihisar Teos Antik Kenti’nde sahne alacak.

Birbirinden yetenekli 50 Türk ve Yunan genç müzisyenin oluşturduğu GTYO, Temmuzayı konserleri içerisinde Türkiye’deki tek konserini İzmir’in Seferihisar ilçesindeverecek.  30 Temmuz akşamı Sakız Adası Omirio Konser Salonu’nda sahnealacak ekip, Türkiye konserini tarihi M.Ö. 2000’li yıllara dayanan ve tarihteilk aktörler birliğinin kurulduğu sanatçılar kenti Teos Antik Kenti’ndegerçekleştirecek.

Seferihisar Sığacık Teos Antik Kenti’nde21.30’da başlayacak konser, Türk maestro Cem Mansur tarafından yönetilecek.

PROGRAM

G. Rossini (1792-1868)

L’Italiana in Algeri: Ouverture

W. A. Mozart (1756-1791)

1.           Die Zauberflöte/Pamina:

"Ach ich faehl's"

2.           Don Giovanni/Donna Anna: "

Crudele ...Non mi dir, bell'idol mio"

3.           Le nozze di Figaro/Susanna:

"Giunse al fin il momento...Deh vieninon tardar"

4.           Cosi fan tutte/Fiordiligi:

"Come scoglio"

L.V. Beethoven (1770-1827)

Symphony No. 2 in D major op. 36

OrkestranınTarihi
Yunan Türk Gençlik Orkestrası (GTYO),müziksever Leni Konialidis’in insanların gurup halinde müzik yapmalarının,insan ilişkilerini güçlendirip, uyum yarattığı fikrine dayalı olarakbaşlatılmıştır. GTYO’nun arkasındaki bu fikir genç müzisyenlerin deneyimleriile kanıtlanmıştır.

GTYO; iki ülkeden, 18 ve 28 yaş arasındabulunan, 50 genç müzisyenden oluşmaktadır. Son 6 senedir faaliyete bulunanOrkestra, Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konser vermeden önce yazaylarında provalar için buluşmaktadır. Orkestra, Türkiye’nin çeşitlikentlerinde, Athina’daki Herodes Atticus Tiyatrosu, Acropolis Müzesi veSelanik’te bulunan Megaro Musikis gibi prestijli yerlerde konserler vermiştir.Yunan Türk Gençlik Orkestrası, 2013 senesinde Türkiye ve Yunanistan’dagerçekleşecek olan konserlerde, çok alkışlanan Türk maestrosu Cem Mansurtarafından yönetilecektir.

CemMansur
İstanbul'da doğan Cem Mansur müzikeğitimini Londra'da City University, Ricordi Şeflik Ödülünü aldığı GuildhallSchool of Music and Drama ve daha soma Leonard Bernstein'm öğrencisi olduğu LosAngeles Filarmoni Enstitüsü nde aldı.

1981-89 arası İstanbul Devlet Operasışefliğini yapan Mansur, Londra'da English Chamber Orchestra'yla başarılı birçıkış yaptığı 1985 yılından sonra çalışmalarım yurtdışında yoğunlaştırdı.Hollanda, Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Macaristan, Almanya, İsveç,İspanya, Meksika, İsrail, Finlandiya, Hırvatistan, Güney Afrika ve Rusya'daorkestra ve opera kuruluşlarıyla konuk şef olarak çalışmalarım sürdürensanatçı, 1989-97 arasında Oxford Şehir Orkestrası Birinci Şefliğini yaptı. 1998den 2011 yılında kapanışına kadar Akbank Oda Orkestrası şefliğini yaptı. Buradatasarladığı ilginç programların yanısıra "Bach, Caz ve Lale Devri","Alla Turca", "1789/Akl-ı Selim'in Müziği","At-Nağmeler" ve “İstanbul’da Erguvan Zamanı” gibi etkinliklerledikkat çekti. Uluslararası üne sahip birçok solistle konserler vermiş olan CemMansur'un son yıllarda sık sık birlikte çalıştığı kuruluşlardan bazıları:Helsinki Filarmoni Orkestrası, Torre del lago Puccini Festivali, Kirov Operası,Royal Philharmonic Orchestra, London Mozart Players, City of London Sinfonia,BBC Concert Orchestra, George Enescu Filarmoni Orkestrası, Concerto Grosso Frankfurt,Prag Ulusal Tiyatrosu, Mexico City Filarmoni Orkestrası ve Londra Holland ParkOpera Festivali.

Barok çağdan günümüze kadar geniş biryelpazeyi kapsayan repertuarında alışılmamış ve unutulmuş eserlere de yer verenMansur, 1986 yılında Londra'da, Elgar'ın bitmemiş operası "The SpanishLady'nin ilk seslendirilişini ve 2000 yılında City Of London FestivaldeOffenbach'm 126 yıldır duyulmayan operası "Whittington 'u yönetti.

Arvo Partin 4ncü Senfonisinin Avrupaprömiyeri, 2009 yılında Cem Mansur yönetiminde Helsinki Filarmoni Orkestrasıtarafından seslendirildi. Mansur, Mayıs 2010’da, aym bestecinin “VeniCreator’unun dünya prömiyerini yönetti.

Cem Mansur, daha soma Türkiye GençlikFilarmoni Orkestrası adım alan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası kumcu şefi,Türkiye/Ermenistan Gençlik Orkestrası şefi ve İngiltere’nin en eski ikincikorosu ipswich Choral Society’nin fahri başkanıdır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv