Turquality Sihirli Dünya, EGİAD Zirvesi’nde

  • 0
  • 1.124
Yazı Boyutu:

Dünyanın devlet destekli ilk vetek markalaşma programı Turquality, Özel Oturum ile EGİAD Zirvesinde Ege İşdünyasına aktarıldı. Programın öğleden sonra gerçekleştirilen oturumuna, MehmetAli Kılıçkaya - Ekonomi Bakanlığı Turquality ve Markalaşma Destekleri Şb.Müdürü, Ali Çakır – E.C.A. Valf Sanayi Fabrika Müdürü, Hakkı Tarakçıoğlu- YaşarHolding Gıda Grubu İhracat Müdürü, Damla Arkan- İnci Akü Pazarlama Müdürü, FuatGözaçan- FG Group Yönetim Kurulu Başkanı katıldı. Turquality’nin bütünyönleriyle ele alındığı zirvede, günümüzde gittikçe ağırlaşan ve değişen rekabetkoşullarının markalaşmayı zorunlu kıldığı değerlendirildi.

Uluslararası arenada yer almakisteyen şirketlerin daha fazla pazar payı için güçlü markalar yaratmaya teşvikedildiğinin altının çizildiği panelde ilk konuşmayı Ekonomi BakanlığıTurquality ve Markalaşma Destekleri Şube Müdürü Ali Kılıçkaya yaptı. Tekstil vehazır giyim, otomotiv, elektronik, gıda gibi rekabetçi sektörler açısından ihracattamarkalaşmanın öneminin gün geçtikçe daha da arttığını belirten Kılıçkaya,2004’te "10 yılda 10 dünya markası yaratmak" vizyonunu ile başlayanprojenin büyük sonuç verdiğini kaydetti. Küresel Türk Markalarından birlokomotif yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan Mehmet Ali Kılıçkaya, Turquality’nin“En İyiler Klübü” olarak düşünülebileceğini söyledi. 91 firma ve 103 markanınTurquality’de yer aldığını vurgulayan Kılıçkaya, “Firmaların, üretimlerindenpazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçlerikapsayacak şekilde yönetsel bilgi, kurumsallaşma ve gelişimlerine hizmetsağlamak, uluslararası pazarlarda kendi markalarının global bir oyuncuolabilmeleri amacıyla oluşturulmuş destek platformudur. Vizyonunu "10yılda 10 dünya markası yaratmak" olarak belirleyen Turquality, bunaulaşmak için marka yaratma potansiyeli olan firmaları belirleyerek oluşturulandestek platformu çerçevesinde desteklemeyi hedefliyor” dedi.

FG Group Yönetim Kurulu Başkanı FuatGözaçan ise, Turquality’nin stratejik planlama, kurumsal karne gibi pek çokkavramı içeren sihirli bir dünya olduğunu belirterek, “Bu programabaşladığımızda, stratejik bir plan oluşturduk. Kurumsallaşma süreci başladı.Geçen yıl çin’e 1 milyon Euro kot ihraç ettik. Bu yıl 3 milyon Eurohedefliyoruz. Almanya’ya lojistik merkezi kurduk. Amsterdam’a dizayn merkezikurduk. Iğdır’da fabrika oluşturduk. Turquality sistemi sayesinde tüm bunlarıyapabildik. Gerçekten sihirli bir dünya” dedi.  

Ali Çakır – E.C.A. Valf SanayiFabrika Müdürü ise, Turquality sistemi sayesinde 60 ülkeye ürün satışıgerçekleştirdiklerini ve bu hedefin 70 ülkeye çıkartılmasının planlandığınıbelirterek, “Yüzde 28 olan marka bilinirliliğimiz sisteme katılmamızla birlikteyüzde 41’e çıktı. Azerbaycan pazarında 3. sıradayız. 100 milyon euroluk satışaulaştık. 2011 – 2012 arasında Turquality hizmeti ile markalı satışımız yüzde 30arttı” dedi.

Organizasyon, geçtiğimiz günlerdesonuçları açıklanan EGİAD Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni veKapanış Kokteyli ile son buldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv