U12 Cup’da İzmir dayanışması

  • 0
  • 565
U12 Cup’da İzmir dayanışması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın en büyük kulüplerinin altyapı sporcularını bir araya getirecek U12 İzmir Cup öncesi turnuvada mücadele edecek İzmir kulüplerinde forma giyen minikler, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. İlk kez böyle büyük çaplı bir uluslararası organizasyonda vitrine çıkacak sporculara başarı dileyen Başkan Kocaoğlu, “Önemli olan yarışmak ve ortaya bir iddia koymaktır” dedi. Ziyaretin ardından minik sporcular Konak Meydanı’nda bir gösteri maçı yaptı.

Altınordu Futbol Kulübü’nün projelendirdiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği 21 ülkeden 48 takımın mücadele edeceği U12 İzmir Cup’a katılacak takımlar İzmir’e geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, turnuva öncesi İzmir’i temsil edecek kulüplerin sporcu ve antrenörlerini makamında kabul ederek başarı diledi. Altay, Altınordu, Bucaspor, Göztepe, İzmirspor, Karşıyaka, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Balçova Yaşamspor ve Bornovaspor forması giyen oyuncular heyecanlarını Başkan Kocaoğlu ile paylaştı. İzmir takımlarının ve sporcularının vitrine çıkacakları bu uluslararası etkinlikte başarılı olacaklarına inandığını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tabi ki önemli olan yarışmak, önemli olan ortaya bir iddia koymak. Çalışa çalışa eksiklerinizi giderecek ve ileri yürüyeceksiniz” diye konuştu.

Bir kentte birlikteliğin korunabilmesi halinde sinerjinin de yakalanacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bu konuda her zaman önderlik yapmaya çalıştık. İzmir’de spor altyapısının eksiklerini önemli ölçüde tamamladık. Bir tek stat konusunda eksiğimiz kaldı. İlçe belediyelerimizin bu alandaki çalışmalarına da destek veriyoruz” dedi.

Altınordu Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge ise geçtiğimiz yıllarda 12 takımla başlayan turnuvanın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 48 takıma ulaştığını ve kentin yeni bir markası olma yolunda ilerlediğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na destekleri nedeniyle teşekkür eden Orhunbilge, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla sayıda kulübün katılımıyla İzmir Cup’ı büyüteceklerini dile getirdi.

İzmir hatırası
Başkan Kocaoğlu, ziyaretin ardından İzmir kulüplerinin minik sporcularıyla birlikte Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Konak Meydanı’na minyatür kaleler kurarak gösteri maçı yapan U12 sporcuları, sporun ruhuna uygun bir şekilde İzmir dayanışmasının en güzel örneğini sergiledi. 

Heyecan başlıyor
Altınordu’nun Selçuk Efes Tesisleri’nde yapılacak turnuvanın açılış töreni 3 Nisan Cuma günü saat 13.30’da yapılacak. Aralarında dünyaca ünlü kulüplerin de yer aldığı 48 takım, 8 ayrı grupta mücadele edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv