'Üç fidan' Bayraklı'da anılacak  

Türkiye'de gelişen gençlik hareketinin en önemli önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 46'ncı yıl dönümünde Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte anılacak.

  • 0
  • 358
'Üç fidan' Bayraklı'da anılacak  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye'de gelişen gençlik hareketinin en önemli önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 46'ncı yıl dönümünde Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte anılacak. Bu kapsamda Yamanlar Nazım Hikmet Parkı'nda Özgün ve Türk halk müziğinin ünlü temsilcilerinden Cevdet Bağca konser verecek.
 
1972 yılında katledilen üç fidan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Bayraklı Belediyesi anma programı hazırladı. Üç fidan anıtının da içinde bulunduğu Yamanlar Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı'ndaki etkinlik çerçevesinde 6 Mayıs Pazar saat 20.30’da Cevdet Bağca sahne alacak ve üç fidan türkülerle, şiirlerle anılacak.
 
"HERKESİ BEKLİYORUZ" 
Yamanlardaki Üç Fidan Parkı'nda gerçekleştirilecek etkinliğe herkesi davet eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “ Tüm hemşehrilerimizi anma programına bekliyoruz. İdam sehpasında sevgili Deniz, "Yaşasın tam bağımsız Türkiye" demişti. Biz de bayrağımız için, cumhuriyet için, Atatürk için her yerde olduğu gibi Bayraklı'dan yine haykıracağız. Yaşasın tam bağımsız Türkiye!” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv