Üç Fidan Gaziemir’de ölümsüzleşti

Gaziemir Belediyesi’nin 68 kuşağının liderleri, özgürlüğün, tam bağımsızlığın, demokrasinin ve adaletin sembol isimleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anısına yaptığı Üç Fidan Parkı ile Üç Fidan Anıtı törenle açıldı.

  • 0
  • 495
Üç Fidan Gaziemir’de ölümsüzleşti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gaziemir Belediyesi’nin 68 kuşağının liderleri, özgürlüğün, tam bağımsızlığın, demokrasinin ve adaletin sembol isimleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anısına yaptığı Üç Fidan Parkı ile Üç Fidan Anıtı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Musa Çam, Mustafa Balbay, Özcan Purçu, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, belediye meclis üyeleri, Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş, dava arkadaşları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Gaziemirli katıldığı törenle açıldı. Başkan Halil İbrahim Şenol, “Özgürlüğün, tam bağımsızlığın, adalet ve demokrasinin sembol isimleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı unutmadık, asla unutturmayacağız” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana yeşil alan miktarını arttırmaya ve kente tematik parklar kazandırmaya özel önem gösteren Gaziemir Belediyesi Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçeye çok özel bir park daha kazandırdı. Gaziemir Belediyesi Irmak Mahallesi’nde yaptığı ve üç bölümden oluşan 10 2dönümlük parka Üç Fidan ismini verdi. Parka, Üç Fidan olarak hafızalarda yer edinen ve parka ismini veren devrim şehitleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın heykelleri dikildi. 68 kuşağının liderleri, özgürlüğün, tam bağımsızlığın, adalet ve demokrasinin sembol isimleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anısına yapılan Üç Fidan Parkı ile Üç Fidan Anıtı idam edilişlerinin 46. yılında törenle hizmete açıldı. Açılışta güvercinleri gökyüzüne bırakan katılımcılar, Üç Fidan Anıtı’na karanfil bıraktı.

yürüyüş yolları, yeşil alan, oyun ve spor alanlarının yer aldığı Üç Fidan Parkı ile Üç fidan Anıtı’nın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Musa Çam, Mustafa Balbay, Özcan Purçu, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, belediye meclis üyeleri, Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş, dava arkadaşları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Gaziemirli katıldı.

‘Üç Fidan’ı unutturmayacağız’
Türkiye tarihinde yer edinmiş sembol kişilerin isimlerini Gaziemir’deki parklarda yaşattıklarının altını çizerek konuşmasına başlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Mücadelelerinden dolayı kimseye zarar vermemiş Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i idam edilişlerinin 46. yılında saygıyla anıyorum. Onlar Türkiye’nin tam bağımsızlığı için mücadele eden üç fidandı. Bu gençler bağımsızlığın ve barışın sembolü oldular. Kimseye ateş açmadılar, kimseyi öldürmediler.  Üç Fidanımız hayatlarının baharındayken emekçi halkın kurtuluşu için hayatlarını hiçe saydılar. Üniversite işgalleri, ABD’nin Dolmabahçe’ye demirleyen 6. filo’sunu protesto eylemleri, tam bağımsızlıkçı Mustafa Kemal yürüyüşleri, işçi-köylü eylemleri gerçekleştirdiler. Böyle bir dünyada, denizler de özgürlük bayrağını Türkiye’de yüreklere taşıdılar. ABD’ye, NATO’ya, yurtlarını yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekmek isteyenlere en iyi cevabı eylemleriyle, yürüyüşleriyle, cesaretleriyle verdiler. Ezilen ve sömürülen tüm Türkiye halkının kurtuluşu uğruna, gözlerini kırpmadan ölümü göze alan, 6 Mayıs 1972’de bedence aramızdan ayrılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı unutmadık, unutturmayacağız. ” diye konuştu.

“Ülkemizin bugünkü durumu 68 kuşağını yok edenlerin eseridir”
Üç Fidan Parkı ve Üç Fidan Anıtı’nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Dünyanın gelişmiş ülkelerinde gençlik hareketlerinin liderleri o ülkelerin siyasileri tarafından dinlenip, onların fikirlerine kulak verildi. Bu gelişmiş ülkelerdeki 68 kuşağı hem siyasette, hem ekonomide hem de kültür sanatta söz sahibi oldu, görev yaptı. Bizim 68 kuşağımız ise ya Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan gibi idam edildi, ya devlet memurluğundan atıldı, ya da hapishanelerde, sürgünlerde çürütüldü. Yani ilerici gençlik yok edildi. 68 kuşağıyla barışamayan iktidar ve onu yöneten egemen güçler 78 kuşağının üzerinden daha büyük katliam yaparak geçtiler. Siz 68 kuşağını, 78 kuşağını yok ederseniz meydan bugünkü muhteremlere kalacaktır. Ülkemizin bugün geldiği nokta 68 kuşağıyla, gençlikle, gelecekle yüzleşecek yüreği olmayanların eseridir. Gençlik liderlerinin yok edilmesiyle bugün memleketimiz lidersiz kaldı ve bunlar lider oldu. Türkiye Ulu Önderimizin Ankara’ya diktiği çınarla yıkılmayacaktır. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ve onlar gibiler boşu boşuna hayatlarını kaybetmedi. Onlar bizim için bayrak oldu, onlar bizim için meşale oldular yolumuzu aydınlattılar. Her zaman akıl ve bilim galip gelecektir. İnsanlık tarihi boyunca akıl ve bilim üstün gelmiştir. O zaman aklın ve bilimin yolunda yürüyen, hurafeyi, gericiliği reddeden bizler de mutlaka ve mutlaka galip geleceğiz. Bundan en ufak bir şüphem yoktur. Bu parkı yapan, bu anıtı diken Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ederim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise “Deniz Gezmiş ve yoldaşlarına dava arkadaşlığı yapmış bir babanın oğlu olduğum için, Deniz’in adını taşıdığım için gurur duyuyorum. Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in adının bu parkta ve anıtta daha da ölümsüzleşmesini diliyorum” diye konuştu.

‘Tam bağımsızlık için bedel ödediler’
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’a dava arkadaşlığı yapmış 68 kuşağı temsilcileriyle birlikte sahneye çıkan Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş şöyle konuştu: “1990’lı yıllarda ‘abi gün gelecek Denizlerin heykeli dikilecek’ diyenlere inanmazdım. Ama zaman geçtikçe Deniz ve yoldaşlarının heykelleri yapılmaya başlandı. 68 kuşağı tam bağımsız Türkiye için, özgürlük için bedel ödedi. Bugünün gençleri de özgürlük, adalet, bağımsızlık istiyorlarsa bedel ödemek zorundadırlar. Bu parka adını veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u candan kutluyorum.”

‘Denizler hep genç, hep devrimci’
Deniz Gezmiş’in arkadaşları adına kürsüye çıkan Hacı Tonak, “Denizler güzel bir dünya hayal ediyorlardı. Bu uğurda mücadele ettiler. Denizler hep genç, hep devrimci kalacaklar. Her zaman devrimle anılacaklar. Çünkü onlar devrimin en güzel 100 metresini koştular. Bu park için, bu estetik anıt için Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv