Uçanyol teftişi

  • 0
  • 852
Yazı Boyutu:

35 metre yüksekliğindeki viyadük bölümü tamamlanan Yeşildere-MenderesCaddesi bağlantısında incelemelerde bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, projeninotogara kadar uzatılacak 6.2 kilometrelik bölümü için de proje ihalesigerçekleştirdiklerini açıkladı.

Buca’daki Uçanyol projesinin ana damarı olanYeşildere Caddesi ile Menderes Caddesi arasındaki viyadük kısmınıtamamlayarak  trafiğe açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu önemli ulaşımyatırımının  geri kalan kısımdaki düzenleme  çalışmalarını da hızlasürdürüyor. Kasım ayı sonunda tamamlanması planlanan çalışmaları yerindeinceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bürokratlardaninşaata ilişkin bilgi aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel SekreterYardımcısı Raif Canbek, Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer ve yüklenici firmayetkilileri ile trafiğe açılan bölümde de incelemelerde bulunan Başkan AzizKocaoğlu, projenin otogara kadar uzanacak olan 6.2 kilometrelik bölümü için deproje ihalesi gerçekleştirdiklerini ve yapımına en kısa süre içinde başlamakistediklerini dile getirdi.  

34 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi’ne“viyadük” ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak “ekspres”güzergahın 1.3 kilometrelik bölümünde yaptığı inşaatta sona yaklaştı. Viyadükyüksekliği nedeniyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan projeninYeşildere Caddesi ile Menderes Caddesi arasında kalan viyadük kısmı tamamlandıve yan yollar ile Menderes Caddesi’ne  çıkılacak şekilde  KurbanBayramı öncesi trafiğe açıldı. Projenin Onat Caddesi’nde ise yol, kaldırım vekavşak düzenlemeleri ile yağmur suyu kanalı yapımı devam ediyor. Ayrıca havaihatlar yer altına alınarak yeni aydınlatma birimleri yerleştiriliyor. Kasım ayı sonunda  tamamlanması planlanan bu önemli ulaşım yatırımı, 16milyon 395 bin TL yapım ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 34milyon TL’yi aşan maliyetle yaşama geçiriliyor.  

Trafik rahatlayacak
Proje kapsamında 80 metre uzunluğunda karayoluköprüsü ile yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadükyapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün KonakTünelleri projesi nedeniyle önceki proje üzerinde bir revizyongerçekleştirmişti. Yeni düzenlemeye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ninyaptığı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları’nın yaptığı kavşaklabağlantı sağlandı.  
Viyadük yüksekliği nedeniyle “Uçan yol” olarak adlandırılan projeye göre,Yeşildere Caddesi’nin paralelindeki Meles Çayı ve İZBAN hattı, MenderesCaddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar köprülü kavşak ile aşılarak kesintisizulaşım sağlanıyor. Yeşildere Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar oluşturulankatlı kavşak ile hem Buca’ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem deBuca’dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametineulaşılabilecek.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv