Üçüncü Mekân esintileri çıktı...

Gazeteci Y Bekir Yurdakul’un yeni kitabı; hayatın her alanından tuhaf, hüzünlü, gülümseten, bazen de hepimizi kızdıran anları ve anıları barındıran “Üçüncü Mekân Esintileri”, İzmir’de, Pagos Yayınları’nın ilk kitapları arasında yer aldı.

  • 0
  • 519
Üçüncü Mekân esintileri çıktı...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gazeteci Y. Bekir Yurdakul’un yeni kitabı; hayatın her alanından tuhaf, hüzünlü, gülümseten, bazen de hepimizi kızdıran anları ve anıları barındıran “Üçüncü Mekân Esintileri”, İzmir’de, Pagos Yayınları’nın ilk kitapları arasında yer aldı.


Corona Virüsü nedeniyle genelin sokağa çıkamadığı, kitapçıların çoğunun kapalı olduğu bir dönemde çıkan ve yer yer günlük özelliği de taşıyan “Üçüncü Mekân Esintileri”nin resimlerini Murteza Albayrak, editörlüğünü Muhittin Bilgin, son okumasını ise Burcu Atalas Hergül yaptı.

Kitabıyla ilgili bilgi veren Yurdakul, günlük yaşamın telaşı içinde ansızın karşımıza çıkanları, söyleyip (çoğu zaman da duyup) geçtiklerimizi aslında not almakta/ yazmakta büyük yarar var olduğunu söyledi.

Yurdakul, “Eskilerin, ‘Hafızayı beşer nisyan ile maluldür.’ sözünün taşıdığı gerçeklikle başa çıkmanın en iyi, en kestirme yolu da herhalde yazmaktır. Örneğin gezginlerin günlükleri olmasa kentlerimiz/ geçmişimiz hakkında bugün daha az şey bilecektik” dedi.

“Üçüncü Mekân Esintileri”ne birçok internet sitesinden ulaşılabiliyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv