UĞUR MUMCU BERGAMA'DA ANILDI

  • 0
  • 707
UĞUR MUMCU BERGAMA'DA ANILDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

24 Ocak 1993 yılında evinin önünde arabasına konulan bombayla katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu düzenlenen etkinlikler ile anıldı.

Atatürkçü Düşüncü Derneği tarafından organize edilen ve Bergama Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Heykelinin önünde başlayan törenler çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anma programına Bergama Belediye Başkanı mehmet Gönenç'in eşi Meltem Gönenç'te katıldı.

Daha sonra La Bella Otel’de devam eden anma programında açılış konuşma yapan ADD Yönetim Kurulu Üyesi Nail Çetin, Uğur Mumcu’nun kendine yaşam felsefesi olarak benimsediği aydınlanma devrimine yönelik tehditleri yıllar önce yazılarında ve kitaplarında detaylı bir şekilde anlattığını aktardı. Daha sonra söz alan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ayşe Gülten Uze, Uğur Mumcu'nun Atatürk ilkelerine bağlı, tam bağımsız Türkiye'den yana, Cumhuriyet'i benimsemiş bir gazeteci olduğunu Türkiye için bağımsızlığı, özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü ifade ettiğini belirtti. Uze konuşmasında; "Uğur Mumcu özgür ve bağımsız bir Türkiye'yi tanımlıyordu. Bugün geldiğimiz noktada bir değil binlerce Uğur Mumcu'ya ihtiyacımız var. 23 yıl önce hunharca katledilerek yaşamdan koparılan yiğit ve yurtsever insan, değerli gazeteci ve araştırmacı yazar Uğur Mumcu'yu bu gün burada bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. Ayrıca Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Gaffar Okkan gibi demokrasi ve devrim şehitlerimizi bir kez daha minnet ve özlem ile anıyoruz" dedi.

Bergama ADD Yönetim Kurulu Üyesi Ruhsar Döşemeci Koparan ise kürsüden Uğur Mumcu’nun, 'Ben, Atatürkçüyüm. Ben, cumhuriyetçiyim. Ben, laikim. Ben, anti-emperyalistim. Ben, tam bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben,özgürlükçüyüm. Ben, insan hakları savunucusuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben; yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha dek, araştırarak yazdığım hiç bir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır!' sözlerini okudu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi’nin düzenlediği Uğur Mumcu’yu anma etkinliği Uğur Mumcu’nun konuşmalarından derlenen sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

Öte yandan Uğur Mumcu'nun 23 yıl önce katledilmesi ile ilgili mesaj yayınlayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Uğur Mumcu cesur, vatansever, korkusuz, araştırmacı ve Atatürkçü biriydi. Araştırmacı gazeteci kimliğiyle korkusuzca kaleme aldığı makaleler bugün hala güncelliğini koruyor. Halkın haber alma özgürlüğünün gereğini yapan gazeteciler haksız bir şekilde ceza evlerinde tutuluyor. Ben O'nun aramızdan ayrılışının 23'ncü yıldönümünde, bizlere bıraktığı onurlu mücadelenin önünde saygıyla eğiliyor, duayen gazeteci Uğur Mumcu'yu saygı ile anıyorum" dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv