Uğur Mumcu Torbalı’da türkülerle anıldı

24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyetimizin yetiştirdiği büyük gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün yıl dönümünde Torbalı’da şiir ve türkülerle anıldı

  • 0
  • 148
Uğur Mumcu Torbalı’da türkülerle anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Torbalı Belediyesi dün akşam çok anlamlı bir organizasyona daha imza attı. 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde, arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyetimizin yetiştirdiği büyük gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün yıl dönümünde Torbalı’da şiir ve türkülerle anıldı. Metin Güler tarafından hazırlanan “Aydınlık Türküler, Umutlu Şiirler” isimli program İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Birbirinden anlamlı türkülerin seslendirildiği geceye yoğun ilgi gösteren Torbalılılar, Metin Güler’in, Mumcu anısına seslendirdiği şarkılarla duygu dolu anlar yaşadı.

ÖZGAN: O’NUN MÜCADELESİ GELECEK KUŞAKLARA UMUT OLDU
Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin’in de bir şiirle renk kattığı gece sonrası açıklamalarda bulunan Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Özgan, “Cumhuriyetimizin yetiştirdiği büyük gazeteci Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 30. Yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz bu programda olduğunuz, duruş örneği gösterdiğiniz, susmadığınız, haykırdığınız için sizlere teşekkür ederiz. Uğur Mumcu’nun gazetecilik mesleğine bakış açısı, ahlakı ve demokrasi mücadelesi gelecek kuşaklara hep örnek olmuştur. Bizler de bugün başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi anmak istedik. Programımıza emeği geçenlere, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv