Ulusal Bayram'da nişan

  • 0
  • 2.483
Yazı Boyutu:


İtalyan Ulusal Bayramı nedeniyle İzmir İtalyan KonsolosuIgor di Bernardini bir gece düzenledi. İzmir Sanat’ta düzenlenen geceye İzmirVali Yardımcısı İbrahim Ballı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili MuzafferTunçağ, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, MeclisBaşkanı Rebii Akdurak,, İzmir Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan,İzmir’deki Fahri Konsoloslar, İzmir’de görev yapan Askeri Erkan, İzmir’deyaşayan İtalyanlar ve Davetliler katıldı.
Bitron Türkiye’nin Genel Müdür ve Ceo’su Pierluigi Picco’ya İtalyan Konsolos Bernardini Şövalye mertebesinde İtalyaYıldızı Liyakat Nişanı’nı ve beratını verdi.


İZMİR’E TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun iki ülkenin İstiklal Marşlarınıçalmasının ardından konuşan Konsolos Igor di Bernardini,  bu gün ki konuşmasının teşekkür ağırlıklıolacağını belirterek,  İzmir’de görevyaptığı 4 yıl içinde çok büyük destek ve yardım gördüğünü söyledi.  Günlük yaşam içersindeki problemlerinçözümüne verdiği destek nedeniyle İzmir Valiliği’ne, Torino şehri ile imzalananişbirliği anlaşması ve İzmir’deki bir sokağa İtalya adının verilmesinin işbirliğindekiiki örnek olduğunu ifade etti.

Bernardini, “Ege Üniversitesi, İzmir EkonomiÜniversitesi  ve Yaşar Üniversitesi ilebirçok işbirliği yapma fırsatımız oldu. 2012’de fahri doktora alan BaşkanProdi’nin ziyareti ve Prof. Rusconi’nin Birinci Dünya Harbi ile ilgilikonferansı. Bir diğer şekekkürüm se yerel Kültür dünyasına Özellikle İKSEV veİzmir Kukla Günleri ‘nin organizatörlerine. Elimizden geldiğince yaptıkları tümetkinliklerde yer almaya çalıştık. Tabii ki bu faaliyetlerimizi Eldor, Çimentaşve Arkas gibi sponsorlarımızın desteğiyle. Sanayi ve ticaret sektöründe EgeBölgesi’nde çok sağlam bir varlığımızın olduğunu, ve bu ilişki içindeLuxottica, Rossi Grubu, Bonfiglioli, Indesit, Bianchi, İtalyan Dostluk veKültür Derneği’ni, İtalyan Ticaret Odası’na, İzmir Başpiskoposluğu’na, İtalyanOkulu’na, İzmir Nato’da görev yapan İtalyan Askerlerine teşekkürler” dedi.



800 BİN TÜRK ŞEHİT, 700 BİN İTALYAN ŞEHİT
Geçen 4 yıl içersinde 18 bin olan vize sayısını geçen yıl 29 bine ulaşan vizeyiaynı kaynaklarla yaptıklarını belirten Bernardini, konuşmasında bu yılınBirinci Dünya Savaşı’nın 100’ncü yılı olduğunu,   hangi cephede olursa olsun vatanı için şehitolanları hatırlamayı bir görev bildiğini ve özellikle hayatını kaybeden 800 binTürk şehide saygılarını sunduğunu ifade etti. Onların fedakarlıklarının boşuna olmadığını ve Türkiye’nin doğuşunavesile olduğunu anlattı.  Bernardinikonuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu Ulusal Bayramı, direniş ruhları ve cesaretleriile Caporetto Harbi’nden sonra toparlanmamızı ve Kasım 1918’de zafere ulaşmamızısağlayan İtalyan şehitlerine de adamak istiyorum. Bizim de 700 bin kişikaybımız oldu. Umarım, şehitlerimizin fedakarlıklarının ve vatanseverliklesavaşmış olan tüm yakınlarımızın hatırası bizim de kalplerimizini canlandırırve karşı karşıya olduğumuz ekonomik- sosyal ve palitik krizi aşmamıza yardımcıolur. Bu yıllar boyunca bana sağlamış olduğunuz destek için ve dikkatinizdenötürü hepinise teşekkür ediyorum.”
Bitron Türkiye’nin Genel Müdür ve Ceo’su Pierluigi Picco’yusahneye davet eden İtalyan Konsolos Bernardini Şövalye mertebesinde İtalyaYıldızı Liyakat Nişanı’nı ve beratını verdi.
 
 
 
 
 SopranoRoberta Canzian ve Tenor Livio Angelisanti, geceye şarkılarıyla renk kattı.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv