Ulusal Genç Solistler Yarışması 7 yaşında

  • 0
  • 699
Yazı Boyutu:

Alsancak Rotary Kulübü,Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı ile İzmir Devlet Opera veBalesi tarafından düzenlenen ve genç opera solistlerinin ülkemiz ve dünyadakisanat kurumlarının kapılarını aralama fırsatı bulduğu “Ulusal Genç SolistlerYarışması”nın yedincisi 20-26 Şubat 2014 tarihleri arasında İzmir’degerçekleştirilecek.

Ülkemizin zorkoşullarında yetişen genç sanatçıların, ülkemiz ve kentimiz sanatseverlerinetanıtılmasının yanı sıra sanatçılarımızın emekleri sonucunda fazlasıyla hakettikleri yeni olanaklara kavuşmalarına aracılık etmek ve daha da ileridüzeylere ulaşmalarına destek olmak amacını güden yarışma Türkiye’nin hernoktasından gelecek opera sanatçılarını yedinci defa konuk ediyor. Birçokyarışmadan farklı olarak İzmir’in yanı sıra, İstanbul, Ankara, Adana, Aydın,Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ illerindengelen genç sanatçılara konaklama ve çalışmalarında eşlik edecek piyanistgereksinimlerini kendilerine karşılıksız olarak sunulacak.

Yarışmacılar GençProfesyonel ve Üniversite kategorisi olmak üzere iki grupta sahne alacaklar.Yarışmanın ön elemeleri 21-23 Şubat 2014 günleri arasında Dokuz eylülÜniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı’nda yapılacak. Yarı finale kalacakyarışmacılar; 24 Şubat 2014 tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndehalka açık yarışmada final için mücadele edecekler. Üniversite kategorisiFinali 25 Şubat 2014 günü ve Genç Profesyonel Kategorisi Finali ise 26 Şubat2014 günü saat 20:00’de Elhamra Salonunda gerçekleştirilecek. Dereceye girenyarışmacılar para ödüllerinin yanı sıra yurt dışı ödüller de kazanacaklar.

Yarışmanın jürisi iseşu isimlerden oluşacak: Onursal Başkan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü veGenel Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Rengim Gökmen, Jüri Başkanı Dokuz EylülÜniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. JeanetteThompson, üyeler; İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni AytülBüyüksaraç, Aspen Opera Merkezi Müdürü ve The Juilliard Müzik Okulu’ndanProfesör Edward C. Berkeley, Viyana Müzik Akademisi’nden, Lied Yorumu UzmanıCharles Spencer, Landes Tiyatrosu Oyuncu Yönetmeni Kathrin König, Opera SanatçıTemsilcisi Rico Förster, Devlet Opera ve Balesi Günel MüdürlüğüBaşkorrepetitörü Fügen Yiğitgil.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv