Umut fidanları

  • 0
  • 569
Umut fidanları
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli kadınlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan “Çağdaş Kadınlar Hatıra Ormanı”na 1000 fidan dikti. Hepsinin de ortak dileği, kadınların şiddet görmediği bir dünya oldu.
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, ‘7. Kadın Festivali’ adı altında hazırladığı 4 günlük etkinlikler dizi ile  kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda İzmirli kadınlara özel “Hatıra Ormanı” oluşturdu. Seyrek’teki ormana 1000 adet çam fidanı dikildi. Günün anısına evlerinde yeşermesi için de 1000 adet defne fidanı dağıtıldı.

Fidanlarını kendi elleriyle dikerek sertifikalarını da alan kadınlar, kendi isimleriyle yaşayacak ağaçlardan oluşan “İzmir Çağdaş Kadınlar Hatıra Ormanı”ndan, Cerratepe’yi kurtarmak için mücadele veren Artvinli kadınlara da destek mesajı verdi. Hepsinin ortak dileği ise kadınların şiddet görmediği bir dünya oldu.

Fidan dikimine büyük ilgi gösteren İzmirli kadınlara Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Seyrek Eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı F. Aytuğ Balcıoğlu ve Park Bahçeler Daire Başkanı Çiğdem Aşıcı da eşlik etti. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmirli kadınların gününü kutlayarak böyle güzel bir proje yaptıkları için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 
 
Bir fidan da itfaiye şehidine
İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve personeli, 6 Mart Pazar günü Pınarbaşı’daki işyeri yangınına müdahale sırasında yüksekten düşerek hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nde görevli 23 yıllık itfaiyeci şehit Muammer Kahramantürk için de bir fidan dikerek  sertifikasını ailesine gönderdi.  Balcıoğlu ve Aşıcı “ Çalışma arkadaşımız  şehit itfaiyeci Muammer Kahramantürk’ün de bu ormanda bir fidanı olsun istedik. İnşallah bu fidan onun ismiyle yaşayacak” dediler. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv