UNESCO Dünya Mirası Adaylık Dosyasını Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Sunuluyor

İzmir Tarihi Liman Kenti ana paydaşları İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısında bir araya geldi.

  • 0
  • 203
UNESCO Dünya Mirası Adaylık Dosyasını Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Sunuluyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Tarihi Liman Kenti ana paydaşları İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısında bir araya geldi. İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim KÖŞGER, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Tunç SOYER, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ÖZGENER, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender YORGANCILAR, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal SAYGILI, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu KESTELLİ, Ege Serbest Bölge Kurucu İşleticisi A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk GÜLER ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet YAVUZ’dan oluşan İZKA Yönetim Kurulu toplantısına, İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanı Abdülaziz EDİZ ve TARKEM Genel Müdürü Sergenç İNELER de katıldı.

İzmir’in tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin gerek Türkiye’de gerek dünya çapında bilinirliğini ve tanınırlığını yaygınlaştırmak için önemli bir adım olan UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil olma ve alan yönetiminin gerçekleştirilmesi çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde TARKEM tarafından sürdürülüyor. TARKEM bu tarihi önemdeki süreci; İzmir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve İZKA’nın destek ve katkılarıyla yürütülen süreçte artık son aşamaya gelindi.

İZKA Yönetim Kurulu toplantısında UNESCO Dünya Miras Listesi adaylık süreci çalışmalarını paylaşan İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanı Abdülaziz Ediz ve TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler katılımcı yöntemlerle hazırlanan Alan Yönetim Planı’nın Haziran ayı içinde akademisyen ve uzmanlardan oluşan 32 kişilik Danışma Kurulu’nın görüşüne ve alanda çalışma yürüten 14 farklı kurum temsilcisinden oluşan Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu’nun onayına sunularak yürürlüğe gireceğini belirtti.

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmek amacıyla eş zamanlı olarak sürdürülen adaylık dosyası hazırlık çalışmalarının da tamamlanma aşamasında olduğu belirten TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, bir İzmir projesi olarak gördükleri UNESCO başvurusunu başta Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere geniş bir heyetle ile birlikte Ağustos ayında Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teslim etmek istediklerini belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv