Universal Ege Sağlık’tan Kalplere Koruma

  • 0
  • 1.547
Yazı Boyutu:

Kalp sağlığı konusunda önemli başarılara imza atan Universal Ege Sağlık Hastanesi, 8-14 Nisan Kalp Haftası etkinlikleri kapsamında bir basın toplantısı düzenleyerek, “yılda bir kez düzenli olarak sağlık kontrollerinizi yaptırın” mesajı verdi.
 
Universal Ege Sağlık Hastanesi kardiyoloji ve çocuk kardiyolojisi hekimlerinin katıldığı toplantıda, Prof.Dr.Mustafa Akın, kalp hastalıklarının tüm dünyada ve ülkemizde ölüm nedenlerinin arasında birinci sırada yer aldığını söyledi.
 
Göğüs Ağrısına Dikkat!
Prof.Dr. Mustafa Akın, 2 buçuk milyon koroner kalp hastası olan ülkemizin, kalp hastalıklarına bağlı ölümlerde Avrupa ülkeleri arasında kadınlarda birinci, erkekler arasında ise üçüncü sırada yeraldığını söyledi. Kalp hastalıklarının önceden çeşitli belirtilerle ortaya çıktığı gibi, hiçbir belirti göstermeden, ani olarak gelişerek tehlikeli sonuçlara neden olabildiğine dikkati çeken Akın, özellikle göğüs ağrısı konusuna dikkati çekti. Akın, “Kalp hastalıklarının en önemli belirtisi göğsün sol bölgesinde, sol kola, sırta ve çeneye yayılan ağrıdır, bu ağrı nadiren sağ kol ve mide bölgesine yayılır. Göğüste ezici, yanıcı, baskı tarzında sıkıştırıcı, iğneleme şeklinde ağrı olabilir. Ağrı hareket ettiğimizde başlayıp, hareket bittiğinde geçebilir. Terleme, bulantı, kusma ve fenalık hissi gelebilir, dil altı ilaçlarla hafifleyebilir. Yemek sonralarında, sauna, hamam, heyecan, aşırı soğuk veya sıcak ağrının ortaya çıkışına sebep olabilir.” diye konuştu.
 
Akın, Hastanın bu tür yakınmalarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurmasında fayda olduğunun altızı çizerek, şöyle konuştu: “Bu olayların sonucunda kalp krizi yaşamı tehdit edebilir. Kalbimizden gelen sese kulak verelim, kalbimizi iyi koruyalım. Unutmayalım ki, göğüs ağrısı kalbimizin sigortasıdır”
 
“Kalp Hastalıkları Tedavisinde İyi Bir Yoğun Bakım Şart”
Universal Ege Sağlık Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr.Murat Özdamar, kalp hastalıklarının tedavisinde ilk şartın iyi bir yoğun bakım alt yapısı olması gerektiğini dile getirerek, “Universal Ege Sağlık Hastanesi koroner yoğun bakım ünitesinde kritik kalp hastalıklarının takibini yakından izliyoruz. Kalp ritminde ani ortaya çıkan bozukluklar, kan basıncında düşmeler, ani ritm bozuklukları, tedavi altındaki eski kalp yetersizlikleri, kalp kaynaklı ya da kalp dışı bozukluklar nedeniyle yaşam beklentisi kısa olan hastalarımızı yoğun bakıma yatırarak en iyi şekilde takibini yapıyoruz” dedi.
 
Universal Ege Sağlık, Kalp Hastalıklarında Referans Hastane
Universal Ege Sağlık Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr.Nurullah Tüzün, kardiyoloji, çocuk kardiyolojisi ve kalp damar cerrahisi hekimleriyle başarılı bir ekip oluşturduklarına dikkati çekerek, “Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi alanında başarılı hekimler ve başarılı yoğun bakım altyapısı ile Universal Ege Sağlık Hastanesi olarak kalp hastalıklarında Ege Bölgesinde referans hastane durumuna geldik. Anjiyo, balon, stent gibi uygulamalar, acil durumlarda gece bile gelip 7 gün 24 saat yaparak, hastalarımızı en kısa sürede sağlığına kavuşturmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Her Hastaya Aynı Kalitede Hizmet
Kardiyoloji Uzmanı Dr.Elton Skraqi ise Universal Ege Sağlık Hastanesi olarak eko, efor, EKG  gibi tüm tetkiklerin aynı gün içinde tedaviye aynı gün içinde başlanıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: “Hastalarımız arasında gelir ayrımı gözetmeksizin her vatandaşa aynı kalitede hizmeti veriyoruz. Hastalarımız hastaneye başvurdukları gün muayenelerini yapıp, aynı gün içinde gerekli tüm tahlil ve tetkikleri yapıp sonuçlandırarak tedavisine başlıyor ve zaman kaybedilmesini engelliyoruz.” 
 
Çocukları Çocuk Kardiyoloğu Muayenesine Götürün
Universal Ege Sağlık Hastanesi Çocuk Kardiyoloğu Dr.Şebnem Paytoncu ise şöyle konuştu: “Her yıl 12-15 bin bebek doğumsal kalp hastalığı ile ve her yıl 3500-4000 bebeğe kalp operasyonu veya girişimsel müdahaleler yapılmakta, kalan kısmına ise tıbbi tedavi ve takip gerekmektedir. Riskli gebeliklerin belirlenmesi ve erken tanı olanaklarının kullanılması ile anne karnında tanı alarak tedavisi planlanan hastaların sayısı da giderek artmaktadır. Ayrıca ülkemiz için önemli bir sorun da genç erişkin dönemde bile önemli ölüm ve sakat kalma nedeni olan romatizmal kalp hastalıklarıdır. Yine son yıllarda obezite, hipertansiyon gibi hastalıklar da çocukluk çağında sıklığı artan bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Ailelere ve bizlere koruyucu hekimlik, erken tanı, tedavi ve takipte önemli görevler düşmektedir. Toplumumuzun kalp sağlığı konusunda bilinç düzeyini yükseltmemiz ve farkındalığımızı arttırmamız gerekmektedir. ”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv