Üniversiteli gençler otizmli çocuklarla duvar boyadı

  • 0
  • 973
Üniversiteli gençler otizmli çocuklarla duvar boyadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri, Doç. Dr. Engin Deniz Eriş’in Yaratıcılık ve Yenilik Yönetimi dersi kapsamında “Engelleri Kaldıralım-Farkındalığı Artıralım” teması ile gerçekleşen etkinlikte Agah Efendi İlkokuluna konuk oldu ve otizmli çocuklarla duvarlara resim yaptı.

Karabağlar ilçesinde otizmli öğrencilere ait sınıfı olan öncü okullardan biri olan Agah Efendi İlkokulu, üniversiteli gençlere Engelliler Haftası kapsamında otizm konusunda farkındalık yaratmak için bir proje geliştirdi. Okul Müdürü Burçak Akseki’nin Doç. Dr. Engin Deniz Eriş ile tasarladıkları projede, gençlere engellilik ve otizm farkındalığı hakkında seminer verildikten sonra, engelli kardeşleri ile birlikte yemek yediler, ardından da okul duvarına resim yaptılar. 35 üniversite öğrencisi ile 5 otistik, 1 down sendromlu, 7 orta düzeyde zihinsel engelli çocuk ve 3 kaynaştırma öğrencisinin yer aldığı etkinliğe veliler ile birlikte Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya da eşlik etti.

Etkinlik, otizimli çocuklar için eğlenceli geçerken üniversiteli gençler için de oldukça öğretici oldu. Gençlerin sosyal sorumluluk projelerine ve bilinçli biçimde sivil toplum kuruluşlarına yönlendirilmesinin önemine değinen, kendisi de yıllardır sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten Doç. Dr. Eriş, etkinliğin sonunda özellikle engellerin kaldırılması konusunda çalışma yapmaları için öğrencilerinden söz aldı. Okul Müdürü Akseki ise çocukların ve gençlerin bir araya gelerek birlikte eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmalarının vizyonlarının gelişmesi açısından önemli olduğunu, bu nedenle önümüzdeki dönemlerde de yine bu tarzda çalışmalara devam etmek istediklerini dile getirdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv