‘‘Üniversitenin duvarlarını yıkarak halkla bütünleşmesi gerekiyor’’

Rektör Prof.Dr. Necdet Budak, hayvancılık ile geçinen Hüseyin Karabaş’ı ailesi ile birlikte Ege Üniversitesi Rektörlüğünde ağırladı.

  • 0
  • 368
‘‘Üniversitenin duvarlarını yıkarak halkla bütünleşmesi gerekiyor’’
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Rektör Prof.Dr. Necdet Budak, hayvancılık ile geçinen Hüseyin Karabaş’ı ailesi ile birlikte Ege Üniversitesi Rektörlüğünde ağırladı. 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, Evka-4’te karşılaştığı ve bir süre sohbet ettiği hayvancılık ile geçimini sağlayan Hüseyin Karabaş ile rektörlük makamında yeniden bir araya geldi.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof.Dr. Budak, ‘’ Bir öğrencimizin evine ziyarete giderken Hüseyin Bey hayvanlarını otlatıyordu ve kendisiyle karşılaştım. Kendisine kartımı verdim ve her zaman arayabileceğini belirttim.  Birkaç gün sonra beni aradı ve bir  maruzatının olduğunu ve benimle görüşmek istediğini söyledi. Ben de bu isteği seve seve kabul ettim. Ve rektörlüğümüz de tekrar bir araya geldik. Bu ziyaretten dolayı son derece mutlu oldum.  Bizim önceliğimiz  kaliteli eğitim ve  öğrenci yetiştirmek, araştırma yapmak . Ama bunun yanında üniversitenin duvarlarını yıkarak halkla, toplumla da bütünleşmesi gerekiyor. Üniversitenin  bilim ve araştırmanın dışında  sosyal anlamda da  diğer konularda da  topluma açık olması gerekiyor. Bugün burada yaşanan örnek bunun göstergesi ve biz bu durumdan onur duyuyoruz ’’ şeklinde konuştu.

 Hüseyin Karabaş ise ‘‘ Bugün burada olmaktan dolayı çok mutlu ve de şaşkınım.  Ben hep Allaha dua ediyorum.  Hocamızla karşılaşmamın ve onunla dertleşmemin, dualarımın karşılığı oldugunu düşünüyorum. Allah kendisinden razı olsun. Bir maruzatımız vardı  kendisine ilettik, ilgilendi bizimle.  Böyle değerli biriyle tanıştığım için çok mutluyum. Kendisine başarılar diliyorum’’ dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv