Üretimin destekçisi EBSO

  • 0
  • 1.115
Yazı Boyutu:

EgeBölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Odaolarak üretimi harekete geçirecek iç talebin canlandırılması yönündekiuygulamaların destekçisi olacaklarını bildirdi. Gökçüoğlu, “Temennimiz üretimve istihdamın artırılmasına yönelik tedbirlerin ve öncü sektörlerimizin rekabetedebilirliğini artırıcı önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesidir” dedi. 

Ulusal Bilim Teknoloji ve YenilikStratejisi’nin 2014 yılına ilişkin eylem planı hazırlıklarına da dikkat çekenGökçüoğlu, sanayicilerin kendilerini ilgilendiren alanlarda bu plana dahil olmalarıgerektiğini söyledi. 

Stratejikamaçlar

Ege Bölgesi Sanayi Odası MeslekKomiteleri Ortak Toplantısı, Oda bünyesindeki 64 meslek komitesindentemsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. EBSO Yönetim Kurulu BaşkanYardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, üyelerle işbirliği anlayışı içinde, yenilikçi veulusal ölçekte referans alınacak hizmetler sunmak amacıyla faaliyetlerisürdürürken odaklanılan 6 stratejik amacı paylaştı. İbrahim Gökçüoğlu,“Stratejilerimiz; hizmetlerimizi ve ilişkilerimizi geliştirerek müşteribağımlılığının artırılması, toplumsal ve sektörel paydaşlarla işbirliklerigeliştirerek Oda hizmetlerinin etkinliğinin artırılması, bölgedeki fırsatlarıve gelişen sektörlere yönelik hizmetler sunarak İzmir sanayisinin büyümesinekatkıda bulunulması, sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi ve kamuoyununyaratılması, insan kaynakları süreçlerinin geliştirilerek çalışanmemnuniyetinin artırılması, yönetim sistemlerini geliştirerek kurumsalperformansın etkinleştirilmesidir” dedi. 

Görüşve önerileriniz bizim için değerli

5174 Sayılı TOBB Kanunu’nda dabelirtildiği gibi meslek komitelerinin yararlı ve gerekli gördüğü tedbirlerigörüşmek üzere yönetim kuruluna konularını sunmakla, Meclis veya Yönetim Kurulutarafından bilgi istenmesi halinde konusunda araştırma yapmak ve istemicevaplandırmakla yükümlü olduğunu hatırlatan Gökçüoğlu, “Meslek komitelerimizverimli çalıştıkça, Meclisimiz de verimli sonuçlar elde edebilecektir.Sektörlerinizde yaşanan sıkıntıları, gelişmeleri bizlerle paylaşırsanızbirlikte hareket etme şansımız olur. Sizlerin konuları, görüşleri ve önerileribizler için çok önemlidir. 64 farklı sektörün içinde olan 324 kişininbildiğinden daha fazlasını bilmemiz mümkün değil. O nedenle de lütfen bizlerleher zaman irtibat halinde olun” diye konuştu. 

Hizmetkalitesini artırmaya devam

Oda seçimlerinden sonra çalışmadöneminin hemen başında sektör kurullarını oluşturduklarını, oldukça verimligeçen toplantılar gerçekleştirdiklerini vurgulayan İbrahim Gökçüoğlu, EBSOüyelerinin üniversitelerden sivil toplum kuruluşlarına, sanayicidendanışmanlara kadar konunun uzmanlarından oluşan Yönetim Kurulu Çalışma Gruplarıaracılığıyla konulara çözüm bulabileceğini ifade etti. 

İ
brahim Gökçüoğlu, EBSO’nun Ankara’da temsilcilik açanilk Oda olduğunu da hatırlatırken, sanayicilerin Ankara’da yapılması gereken,tüm bakanlık ve kurumlarla ilgili bürokratik işlemlerinin de bu temsilcilikaracılığıyla takip edildiğini söyledi.Göreve geldiklerinden bu yana hizmetkalitesini artırma, Oda’nın farklılığını ortaya koyma gayretinde oldukça önemlimesafe katettiklerini belirtirken, yürütmekte oldukları yönetim sistemleri veMüşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, TOBBakreditasyon sisteminde mükemmel seviye, Ege Bölgesi Kalite Ödülü, MükemmellikteYetkinlik 4 Yıldız Belgesi ile Ulusal Kalite Ödülü için yürütülen çalışmalarınbunun bir göstergesi olarak nitelendirdi. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, meslekkomitesi üyesi sanayicilere şöyle seslendi: “Gönüllü olarak seçildiğimiz bu kurumdagörevlerimizin hakkını sonuna kadar vereceğimize inancımız tamdır. Çalışmaşevkinizin görev süresi sonuna kadar aynı heyecanla devam etmesini diliyorum.Üretimi harekete geçirecek iç talebin canlandırılması yönündeki her türlüuygulamanın destekçisi ve takipçisi olduğumuzu bilmenizi isterim. Temennimiz,üretim e istihdamın artırılmasına yönelik tedbirlerin ve öncü sektörlerimizinrekabet edebilirliğini artırıcı önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesidir.” 

Projekültürü şart

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’ninsanayicilere sunduğu eğitim, danışmanlık, iş geliştirme, ihracat ve yenipazarlar bulma faaliyetlerinin yanı sıra Yönetim Kurulu Danışmanı Prof. Dr.Atilla Yücel’in Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi 2014 EylemPlanı’na ilişkin sunumlarını da değerlendiren İbrahim Gökçüoğlu,“Firmalarımızın büyüklüğü ne olursa olsun proje kültürümüz olmalı. Çünkü KOSGEBve diğer kuruluşlar destekleri artık projelere veriyor, projeler firmalara artıdeğer kazandırıyor. Küçük firmalarımız bir endüstri meslek lisesi mezununu,daha büyüklerimiz bilgisayar, işletme, makine mühendisleri işe alarak projeleritakip ettirebilir. EBSO Proje Bürosu’ndan, EBİLTEM’den yararlanın. Üniversiteve sanayi işbirliği bunun için şart. Firmalar destekler sayesinde bunun için ekyük altına girmedikleri gibi proje alındığında da maliyeti çıkıyor.Sanayicilerimiz ayrıca UBTYS’de kendi alanlarındaki eylem planlarına dahilolmak için çaba göstermeliler” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv