Urla’da sihirli bir mekan

İZMİR’in tanınmış turizm şirketlerinden Dalya Turizm Kongre’nin sahiplerinden Yıldız Gürgün şimdi de Sihirli Kitap- Kahve – Konuk Evi ile sektörde yeni bir kulvar açtı.Sihirli Kitap’ta düzenlenen masal okuma etkinliklerinden elde edilen gelir EÇEV’e bağışlanıyor.

  • 0
  • 1.551
Urla’da sihirli bir mekan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR’in tanınmış turizm şirketlerinden Dalya Turizm Kongre’nin sahiplerinden Yıldız Gürgün şimdi de Sihirli Kitap- Kahve – Konuk Evi ile sektörde yeni bir kulvar açtı.

Sihirli Kitap’ta düzenlenen masal okuma etkinliklerinden elde edilen gelir EÇEV’e bağışlanıyor.Turizmci Yıldız Gürgün, Radyo programcısı Ümit Tunçağ’dah Urla’dasatın aldığı evi Konak Eski Belediye Başkanı, İnşaat Mühendisi Ali Muzaffer Tunçağ’ın da teknik desteğiyle Sihirli Kitap- Kahve – Konuk Evi’ne dönüştürdü.

Masal kahramanlarının fotoğraflarıyla boyanan kütüphanesi, masal kitaplarıyla dolu kütüphanesi, konaklamaya da izin veren iki odasıyla benzersiz kültür sanat merkezine dönüşen mekan büyük ilgi çekti.
Ekonomist Eylül Hasırcı’nın katılımıyla proje daha da gelişti. Yıldız Gürgün, Almanya’da her firmanın bu tarz sosyal sorumluluk projesi yaptığını hatırlattı,  

“Şirketimden para kazandıysam böyle bir sosyal sorumluluk projesiyle topluma olan borcumu ödemek istedim. Almanya’da 660 kilometrelik bir masal yolu var. Bremen’den başlayarak Frankturt’a kadar uzanan masal yolunda Rumpelstiltskin, Rapunzel, Pamuk Prenses, Gretel, Külkedisi, Red Puckett ve Genç Hansel’i yazan Grimm Kardeşler’in tüm masallarının kaleleri, kuleleri bulunuyor. Bizler de masallarla büyüdük. Babaannelerimiz, anne annelerimiz veya annelerimiz bizi masallarla büyüttü. Herkes masal okumayı kitap okumayı sevebilir diye düşündüm. 20 yıllık tecrübemizle sevgi, kitap ve bir bardak kahvenin sihrine en çok inananlardan biriyim” dedi.

Hem kafe, hem masal evi hem de konuk evi olarak hizmet veren Sihirli’nin her yaştan kitap, masal meraklısına kapılarını açtığını anlatan Gürgün, şu çağrıyı yaptı,
Sihirl kapılarını açmış sizleri bekliyor. Her gün en az minik misafirlerimiz kadar anne babaların da ilgisini çekecek masal anlatımlarımızla Sihirli evimizde hem çocuklar hem büyükler keyifli vakit geçirebilir. Kahveler yudumlanırken kitap okuyabilir, kahvaltı edebilir, çocukların masal okuma saatleri ile kaliteli vakit geçirmesi sağlanabilir, doğum günleri ve diğer özel günleri burada geçirilebilir, şirin mi şirin iki odamızda da evinizde gibi konaklayabilirsiniz.”

Güngün’ün sağ kolu Eylül Hasırcı da sosyal sorumluluk yönüne dikkat çekti,  “Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’na (EÇEV) destek olarak ihtiyaç sahibi çocukların daha iyi şartlarda eğitim almasına katkı koymak istiyoruz. Masal okuma saatlerimizin tüm geliri EÇEV’ e bağışlanacak. Buyurun gelin, hep birlikte zamanı sihirli kılalım” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv