Urla'da üreticilerin ' Susuzluk' isyanı

Urla Ziraat Odası ve üreticiler, Urla Yarımadası'nda ciddi şu sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan öncülüğünde ,Cumhuriyet Meydanı’nda bir grup üretici, mahalle muhtarları ile STK'lılar Urla Yarımadası, tarım ve hayvancılık için suya ihtiyaç duymaktadır diye seslerini duyurmak için toplandı.

  • 0
  • 206
Urla'da üreticilerin ' Susuzluk' isyanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla Ziraat Odası ve üreticiler, Urla Yarımadası'nda ciddi şu sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda bir grup üretici, mahalle muhtarları ile STK'lılar Urla Yarımadası, tarım ve hayvancılık için suya ihtiyaç duymaktadır diye seslerini duyurmak için toplandı.

Urlamıza verilen su miktarı çok azdır diye konuşan Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, " Bu çiftçiyi, Urla'daki zirai ürünleri yetiştirenlerin faaliyetlerini zor durumda bırakmaktadır. Urla 70 bin 400 hektar yüz ölçümüne sahiptir. Bu toprakların 8 bin 600 hektarında tarım ve hayvancılık yapılmaktadır . Bu kısıklıklara rağmen suya ulaşmak zorlaşmaktadır. Domates, enginar, bamya, çilek ve hayvanlarımızın suya ihtiyacı vardır. Çiftçinin desteğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde "SU" Urla'da ulaşılmaz olmuştur. Tüm, havzalarda tanmsal kuyular yasaklanmıştır. Ege'de susuzluk çektigimizi lütfen duyun. Tarımsal sulamayı teşvik edin, ucuz suya ulaşmamızı sağlayın. Tarım için açılan kuyulara af çıkarın. Tarımsal kuyuların önündeki engeli kaldırın. Tarımsal kuyuları kaçak duruma sokmayın. Urla'da su barışını sağlayın. Urlalı çiftçiler olarak, tarım için, hayvanlarımız için, yasamamız için, çiçeklerimiz, bamyamız, enginarımız için, hayat için su istiyoruz" dedi.
Bahri Karataş - KHA

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv