Urla’da 200 Roman Aileye Konut ve İş Müjdesi

  • 0
  • 724
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Türkiye’de Romanlariçin verdiği mücadeleye devam ediyor. Her fırsatta İzmir’in sosyal ve ekonomikaçıdan kalkınması için Romanların yaşam kalitesinin arttırılması gerektiğini vurgulayanDenizli, Konak’ta açılan meslek kursunda yaptığı açıklamada Urla’da yaşayanromanlar için sosyal konut ve pilot seracılık projesinin müjdesini de verdi.

Gürçeşme'de yaşayan kadınlar için açılan mum yapma kursunakatılan Denizli, önemli açıklamalar yaptı; “Kursumuza İŞKUR, Milli Eğitim veHalk eğitim ve Çağdaş Romanlar Derneği destek veriyor. Her zaman şunusöylüyorum. İzmir’de Romanların yaşam kalitesini artırmadan İzmir’i hakettiğiyere getirmek mümkün değil. Roman kardeşlerimizi daha iyi şartlarda yaşar halegetireceğiz, onları meslek ve iş sahibi yapacağız. Kursumuza katılan 36kursiyerimize 42 gün sonunda bir meslek kazandıracağız. Meslek öğrenmek içindevam ve motivasyon önemli. Bu sebeple kadınlarımıza günlük ödeme yapıyoruz kiçalışmak ve benzeri sebeplerle eğitimden ayrı kalmasınlar. Kurslarımızdakullanılan eğitim malzemelerimiz iş adamlarımız temin ediyor. Devlet, işdünyası ve Roman sivil toplum örgütlerinin el birliği ile İzmir’de Romankardeşlerimiz için daha iyi bir hayat hedefine doğru ilerliyoruz” dedi.

 
ÖNCE KURS SONRA İŞ

“Hedefimiz kursiyerlerimizin eğitimini aldıkları alandaüretim yapan sanayi kuruluşlarıyla temasa geçmelerini sağlamak. Meslekedindirmenin ardından kursiyerlerimizin iş bulmasını sağlayacağız. Daha sonraise arkadaşlarımızın ürünlerini pazarlayabileceğimiz bir takım organizasyonlarkurmaya çalışıyoruz. Bu işin devamlılığını sağlayabilirsek bugün mum üretiminiyarın başka bir üretim ile perçinleyebiliriz. Buradaki tüm kadınarkadaşlarımızın gözlerindeki ışıktan anlıyorum ki bu gün başladığımız kursbittiğinde bir başka kurs daha başlayacak. Bölgede birçok kadınımız bukurslarla iş sahibi olacak ve evlerine para götürmüş olacak.”

 
URLA’DA YAŞAYAN ROMANLARA KONUT MÜJDESİ

İlknur Denizli Meslek edindirme kursunu ziyareti sonrasıyaptığı açıklamalarda Urla’da zor koşullarda yaşayan Romanlara konut müjdesiverdi. Urla’da Romanlar için sosyal konutlar yapılacağını ve seracılık eğitimiiçin kurslar açılacağını söyleyen Denizli; “Urla’da yaşayan Roman kardeşlerimiztemel insan hakkı olan sağlıklı konutta yaşama imkânından mahrumlar. Bunun içinbir şey yapılması gerekiyordu. Bu konuda çalışmalara başladık. Urla’da 200 Romanailesi için sosyal konutlar inşa edeceğiz” dedi.

 
 
ROMANLAR’IN SERA PROJESİ TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Romanlarınevlerine düzenli bir gelir girmesi gerektiğini ve bunun içinde bir meslek vebeceriye sahip olmaları gerektiğini belirtti ve bu amaçla çalışmalarına başladığıproje hakkında da bilgi verdi. “Romanlara günün koşullarına ve ihtiyaçlarına uygunbecerileri kazandırmaz, bu yönde eğitim vermezsek iş gücü piyasasında nitelikliişlerde çalışma imkânına sahip olamıyorlar. Ancak eğitimini verdiğiniz mesleğinyaşadıkları yerde karşılığı olması ve geçici nitelikte olmaması gerekiyor. Urla’da200 Roman ailesini konut sahibi yapacağımız gibi aynı zamanda Roman kardeşlerimizimeslek sahibi yapacağız. Önce seracılık eğitimi vereceğiz. Bölgenin üretim imkânınıdüşündüğümüzde seracılık öne çıkıyor. Bu sebeple seracılık eğitimi vereceğimizkurslar açacağız. Kursiyerlerimiz sahip oldukları beceri ile bölgedekiseralarda iş bulmalarını sağlayacağız.

İkinci aşamada gerekli destek mekanizmalarını devreyesokarak bölgedeki kamu arazilerinde seracılık yapmalarını sağlayacağımız örnekproje geliştireceğiz.” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenurİslam’ın da Urla’da yapılacak konut ve seracılık projesini İzmir’in diğerilçelerinde ve Türkiye’de uygun bölgelerde Romanlar için örnek proje olarakdeğerlendirdiğini ifade eden Denizli “Urla’da başlayıp Türkiye’ye yayacağımızprojemiz ülkemizdeki Romanlar için bir milat olacak” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv