Urlalı kadın girişimciye Solarçatı’dan destek  

Urla Belediyesi’nin Balıklıova’da düzenlediği Rekreasyon alanındaki Semt Merkezi’nin çatısına “Solarçatı firması”nca Güneş Enerjisi Sistemi monte edildi.

  • 0
  • 371
Urlalı kadın girişimciye Solarçatı’dan destek  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla Belediyesi’nin Balıklıova’da düzenlediği Rekreasyon alanındaki Semt Merkezi’nin çatısına “Solarçatı firması”nca Güneş Enerjisi Sistemi monte edildi. Kadın girişimciler tarafından işletilen merkezin aydınlatmasını sağlayacak sistem bugün devreye alındı.

Türkiye Sağlıklı Şehirler Birliği’nce birincilik ödülüne layık görülen Balıklıova Rekreasyon Alanı bu köyde yaşayan kadınlara emanet edilmişti. Alandaki Semt Merkezi’nde ürünlerini satan Balıklıovalılar, kafeteryanın da işletmesini yürütüyorlar. Urla Kadın Girişimci Kooperatifi bünyesindeki kadınlara bir destek de ev tipi güneş enerji sistemleri hizmeti sunan Solarçatı’dan geldi. Yılda 9 ağaç ve 1.5 ton karbon emisyonu katkısı sağlayacak yeni sistem merkeze monte edildi.

Urla Kadın Girişimci Kooperatifine hibe edilen sistemin panelinin Smart Solar firmasında invertör üreticisinin ise Goodwe olduğunu belirten Solarçatı Yönetim Kurulu Başkanı Utku Korkmaz, akülerinin üstlenicisinin ise Endepo olduğunu açıkladı. Korkmaz, “Çevre Haftası’nda kadın girişimcilerimize böylesine bir destek vermekten mutluyuz. Bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Sibel Uyar’a teşekkür ederiz” dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise Urla’da kadın girişimci kooperatifi ve diğer kadınların üretimdeki rolünün giderek arttığını hatırlattı, “Yerel yönetim olarak bizler kadınlarımızın üretimde ve sosyal hayatın her alanında daha etkili olması için destekliyoruz. Bu anlayışımız devam edecek” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv