ÜŞÜRLER Mİ? Kesinlikle EVET!

Karşıyaka Veteriner Kliniği sahibi veteriner Kemal Can Küçük, yaklaşan kış mevsiminde tüm hayvanseverlerin dikkat etmesi gereken önemli noktalara dikkat çekti.

  • 0
  • 863
ÜŞÜRLER Mİ? Kesinlikle EVET!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Veteriner Kliniği sahibi veteriner Kemal Can Küçük, yaklaşan kış mevsiminde tüm hayvanseverlerin dikkat etmesi gereken önemli noktalara dikkat çekti.

Tüm hayvanseverlerin soğuyan havalarla birlikte aklına gelen ilk sorunun ‘’küçük dostunun üşüyüp üşümeyeceği’’ olduğunu belirten Kemal Can Küçük ‘’Sürekli ev ortamında yaşayan ve ev ısısına alışık bir köpek tabi ki soğuk havalardan etkilenecektir ama bu etkilenme derecesi onun kısa ya da uzun tüylü olmasına göre değişir. Özellikle kısa tüylü ırkların soğuk havalarda yürüyüşleri kısıtlanmalı ve mutlaka onları koruyacak kıyafetler giydirilmelidir.’’ Dedi.

Bahçede yaşayan bir köpeğin sürekli ısı değişimine izin verilmediği sürece kendi metabolizmasını soğuk havalara göre ayarlayacak ve vücudunu alıştıracak olduğunu belirten Küçük sözlerine şöyle devam etti: 
‘’Soğuk havalarda artan metabolik ihtiyaçlar mutlaka özel bir diyetle karşılanmalıdır. Dostunuzun ihtiyacı olan tek şey onu ıslanmaktan koruyacak bir kulübe ve daha yüksek kalorili bir beslenme programıdır.

NEREDE GEZDİĞİNİZE DİKKAT EDİN
Köpekler genellikle karlar içinde koşturmayı, yuvarlanmayı ve oynamayı çok sever ancak karların örttüğü yüzeylerdeki kırık cam parçaları her kış birçok köpeğin hassas patilerinde ciddi yaralar açar. Ayrıca yolların ve kaldırımların donarak tehlikeli bir şekilde kaymasını önlemek için belediyeler tarafından serpilen tuzlar bu hassas patileri adeta yakacak kadar tahriş edebilir. İşte bu yüzden nerede yürüdüğünüze dikkat edin ve eğer gerekiyorsa dostunuzun patilerini özel köpek ayakkabılarıyla koruyun.

ANTİFRİZ, GERÇEK BİR ZEHİR
Araba motorlarından sızarak çevreye yayılan ya da deponuzda bir köşeye koyup unuttuğunuz bir şişe antifriz tatlı ve lezzetli tadı ile bir canlının ölümüne neden olabilir çünkü antifrizin etken maddesi olan “etilen glikol” böbrek yetmezliğine neden olan çok önemli bir zehirdir. Lütfen bu maddeyi ortada bırakmayın ve olası bir temasda acilen veteriner hekiminize ulaşın.

KEDİLER SOĞUK HAVALARDA SIĞINACAK BİR MOTOR ARAR!
Soğuk havalarda ısınacak bir yer arayan sokak kedileri çoğu zaman ihtiyaç duydukları sıcaklığı kontağı yeni kapatılmış bir arabanın motorunda bulur ve çalışan bir motor ölümcül yaralanmalara sebep olabilir. İşte bu yüzden arabanızı çalıştırmadan önce lütfen biraz gürültü yaparak olası bir davetsiz misafire kaçma fırsatı verin.’’

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv