Uzay Kampı Türkiye'de Comenius Toplantısı

  • 0
  • 797
Yazı Boyutu:

Uzay Kampı Türkiye “ÖğrenmeyeDayalı Başarılı Yeterlilik için Anahtar Metodoloji- KEYS” projesi için “projeortakları toplantısı” düzenleyecek. 21 Ocak’ta, Ege Serbest Bölgesi’ndeki UzayKampı Türkiye tesislerinde gerçekleşecek organizasyonla; Bulgaristan, Belçika,İtalya ve Türkiye’den katılan proje ortakları, misafir öğretmenlere bir dizi sunumverecek.  

Toplantıda temel olarak,son yıllarda uygulanan “Çok Yönlü 5 Comenius Projesi”nden elde edilen sonuçlarınöğretmenlerle birlikte yeni ulusal ve uluslararası ortamlarda daha geniş bireğitimci grubuna yayılması hedefleniyor. Metodolijilerin ortaklarlauygulanabilirliliği ve yaşamın gereklerine uyumlu yetkinlik tabanlı eğitiminuygulanması için öğretmen ve hedef gruplardan geri bildirim toplanması dagörüşülecek konular arasında. 

Proje gündemininmerkezindeki “Çok Yönlü 5 Comenius Projesi” ana başlıklarıyla şu şekilde: 
READIT: Öğretmenlere dijital öykülememetodunu kullanarak video yapmalarını sağlayan yeni beceriler edindirecek birdidaktik yöntemin tanımlanması, uygulanması ve test edilmesi. 

IdiaL: Öğrenmeyi  öğrenme,sosyal ve toplumsal yeterlilikler, kültürel farkındalık ve kendini ifadeedebilme, anadilde ve yabancı dilde iletişim becerileri gibi  temelyeterliliklerin geliştirilmesi. 

SUSTAIN: Öğrencilerin ekolojikve sürdürülebilir kalkınma ile ilgili farkındalıklarının artırılması ve erkenyaş eğitiminde hayat boyu öğrenme için temel yeterliliklerin kazanılması. 

AQUEDUCT:Ortak konuluprogramlarda yer alan anahtar yeterliliklerle “öğrenmeyi öğrenme”, sosyal vetoplumsal yeterlilikler, insiyatif alma becerisi, girişimcilik, toplumsalfarkındalık ve kendini ifade edebilme yeterliliklerinin geliştirilmesi. 

KeyTTT: Matematik, fen bilimleri,teknoloji eğitimi verme yöntemlerinin öğretilmesi ve girişim yetenekleriningeliştirilmesi. Öğretmenlerin, öğrencilere verecekleri destek için eğitimsüreci oluşturulması, problem çözümü ve aktif araştırma yöntemleri ile tamamendonanımlı ve hazır hale getirilmesi. 

Farklı branşlardan öğretmenlerinkatılımıyla düzenlenecek program, paralel oturumlar şeklinde gerçekleşecek.Avrupa Birliği Komisyonu’nun “LLP – Comenius” programı kapsamındaki finansaldesteği ile yürütülecek projenin 1 Aralık 2013-30 Aralık 2014 tarihleriarasında tamamlanması planlanıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Arşiv