UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE “MAKER HAREKETİ” BAŞLIYOR

  • 0
  • 592
UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE “MAKER HAREKETİ” BAŞLIYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uzay Kampı Türkiye; astronot simülatörlerinin kullanımı, uzay istasyonlu sanal uçuş görevi, roket yapımı, Mars’ta sanal gezi gibi uygulamalı aktiviteleri içeren programlara “Maker Hareketini” de eklemeye hazırlanıyor.

Ezber bilginin yerini deneyimin alması, tasarım ve üretim yapmanın keyfi ve inovasyon akımının aktarılmasının hedeflendiği programda, öğrenciler elektronik devreler ve bileşenler sayesinde detay bilgiye ihtiyaç duymadan, sadece hayal güçlerini kullanarak öğrenmenin keyfine varacaklar. İnsanın üretme ve paylaşma güdüsünün, gelişen teknolojinin sunduğu imkanlarla birleşip somut örneklere dönüştüğü “Makey Makey”, yarıyıl tatilinde sunulan Uzay Yolcuları programı katılımcılarına özel bir sunumla tanıtıldı. “Maker Hareketinin” kısa zamanda diğer programlarda da uygulamaya konulması hedefleniyor.

Yarıyıl programları sona erdi
Yarıyıl tatili boyunca sunulan; Uzay Yolcuları, Robot Aktiviteli Uzay Yolcuları, Yıldızlar ve Gezegenler Macerası ve Aile/Çocuk Uzay Kampı Programlarında İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir ve Almanya’dan katılan 11 aile, 248 öğretmen ve öğrenci ağırlandı. Konaklamalı programların yanı sıra, yarıyıla özel olarak bu yıl ilk defa sunulan, 3 saatlik “Ailelere Özel Günlük Tur” programı da büyük ilgi gördü.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv