Uzay kampı Türkiye'ye yabancı öğrenci ilgisi

  • 0
  • 1.216
Yazı Boyutu:

Astronot simülatörleri aracılığıyla uygulamalı uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi veren Uzay Kampı Türkiye’ye yurtdışından büyük ilgi var. Okulların kapanmasıyla uygulanmaya başlanacak İngilizce programlara şimdiden, İspanya, Fransa, Polonya, Kanada, Bulgaristan, ABD ve Çin’in de aralarında olduğu tam 20 ülkeden yüzlerce öğrenci kayıt yaptırmış durumda.
 
Belirli dönemlerde ünlü astronot ve kozmonotları öğrencilerle buluşturmasıyla son yılların gözde bilim kampı olan Uzay Kampı Türkiye’nin ünü ülke sınırlarını aştı.  Avrupa’dan ve Amerika’dan yüzlerce ilkokul ve ortaokul öğrencisi İngilizce dilinde sunulan 6 Günlük Yaz Kampı’na katılabilmek için İzmir’e, Uzay Kampı Türkiye’ye gelecek.
 
Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı Müdürü Tolga Yıldırım, ilginin şaşırtıcı olmadığına işaret ederek. “ABD ve Türk okullarıyla yürüttüğümüz ve bu sene 10’uncu yılını kutladığımız Kardeş Okullarla Bilim Programı’nı geçtiğimiz yıl Avrupa’da da başlattık. 2009 yılında bir Avrupa Birliği projesi olarak dahil olduğumuz Uluslararası Öğretmen Eğitimi Kursuyla da eğitimde kullandığımız yaklaşımların en az AB standartlarında olduğunu yabancı eğitimcilerle gözlemledik. Uzay Kampı Türkiye gerek bulunduğu konum gerekse de verdiği tüm hizmet kalitesiyle bir tercih merkezi durumunda” dedi.
 
6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı’na katılan öğrenciler tüm programı baştan sona İngilizce dilinde Türk ve yabancı eğitimcilerin gözetmenliğinde takip ediyorlar. Yaklaşık birebir ölçülerdeki Discovery uzay mekiğinde sanal uzay uçuşu eğitimi verilmesi, model roket yapılıp fırlatılması, astronot simülatörleriyle uzay teknolojileri eğitimi, teleskopla yıldız ve gezegen gözlemi sunulan etkinliklerden sadece birkaçı. Uygulamalarla sorumluluk alma, liderlik, zaman ve stres yönetimi becerilerine yönelik çalışmalar yapılırken; düzenlenen kültür paylaşım geceleri, barbekü partileri, havuz aktiviteleri ile de tüm öğrencilerin bir arada hem tatillerini keyifle geçirmeleri hem de uluslararası arkadaşlıklar kurmaları sağlanıyor
 
İzmir’de Ege Serbest Bölgesi’nde bir ESBAŞ girişimi olarak hizmet veren Uzay Kampı Türkiye’nin 6 Günlük Yaz Kampları, talebe göre Türkçe ve İngilizce dilinde sunulabiliyor.. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv