Uzundere Köyü'nde kadın kooperatifinin temeli atılıyor

  • 0
  • 718
Uzundere Köyü'nde kadın kooperatifinin temeli atılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar’ın Uzundere Köyü'nde kadınlar kooperatif kurmak için harekete geçti. Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yanı sıra İzmir Üniversitesi ile yapılan eğitim protokolü ile kadınlara akademisyenler tarafından eğitim verilmeye başlandı.Karabağlar’a bağlı Kavacık Köyü kadınlarının geçtiğimiz yıl kurduğu kooperatifin ardından şimdi de ikinci kadın kooperatifinin kurulması için çalışmalara başlandı. Uzundere Köyü kadınlarına, belediye hizmet binasında İzmir Üniversitesi ile yapılan eğitim protokolü kapsamında eğitim seminerleri verilmeye başlandı.

Eğitim verdiler
Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Akademisyen Nail Özlüsoylu iletişim ve marka süreci, İzmir Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr Ahu Güzel takım çalışması ve yine İzmir Üniversitesi İzmir Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Öğretim Görevlisi Dr. Ayşe Gönüllü Atakan ise toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda  eğitim verdi. Toplam 3 hafta sürecek eğitimlerin ardından Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından da kadınlara kooperatifçilik ve kooperatif kurulması ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak.

Kadın kooperatifi sayısında artış var
Kooperatifçilik geniş anlamda ekonomik işbirliği şekli olup, ortak amaçlara ulaşmak isteyen kişiler tarafından oluşturulan bir örgütlenme modelidir. Son dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı araştırmalara göre kadın kooperatifçiliğinin desteklenmesi ve geliştirilmesi aynı zamanda kadın girişimciliğini de gelişmektedir. Özellikle kadınlar tarafından kurulan kooperatif sayısında artış gözlenmektedir. Kooperatif kuran kadınlar, mal ve hizmetlerin üretiminde ve sunumunda, ortaklarının pazarlık gücünü artırmada, tasarrufların ekonomiye kazandırılmasında, sermaye birikimini sürekli kılarak ekonomik büyümeye katkıda bulunmada büyük avantajlar sağlıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv