Uzundere’de adım adım sona doğru

  • 0
  • 1.003
Uzundere’de adım adım sona doğru
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi’nin önemli projelerinden UzundereRekreasyon Alanı’nda adım adım sona yaklaşılıyor. Alanda bulunan sanatsalheykeller ve oyuncaklar boyanırken, çevre düzenlenmesi de hızla devam ediyor.Ayrıca, göle maya çalan Nasreddin Hoca heykelinin de kavuğu oluşmaya başladı.Çalışmaların 1-1,5 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

 

Karabağlar Belediyesi tarafından Uzundere RekreasyonAlanı’nda yürütülen çalışmalar hız kazandı. 250 hektarlık alanı kapsayan projede,  2 bin 500 kişilik amfi tiyaro, gençlikmerkezleri, yetişkin yüzme havuzları ve göletlerin büyük bir çoğunluğutamamlandı. Rekreasyon alanında 2 restoran ve kafeterya da yer alacak.  Alanda bulunan Nasrettin Hoca heykelinin kavuğu daönümüzdeki günlerde monte edilecek.

 

Seçildiği günden bu yana Uzundere projesini yakındaninceleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu projenin çok kısa süresonra tamamlanacağı müjdesini verdi. Yüklenici firmanın 1 ay içinde kendisorumluluk alanlarını tamamlayıp Uzundere'den ayrılacağını belirten BaşkanSelvitopu, “Ondan sonra ekiplerimiz alana girerek son rötuşları yapacaklar.Uzundere Karabağlar için önemli bir proje. Tamamlandığında tüm Türkiye'nin gözüüzerinde olacak” dedi.

 

TEMATİK PARK’TA NELER YER ALIYOR

Tematik park ve oyun alanlarında, Nasrettin Hoca figürlüheykel binaların yanı sıra Nuh’un Gemisi’nin figüre edildiği bir heykel bina dahabulunuyor. Heykel yapılar, restoran, kafeterya, ve kültür merkezi de rekreasyonalanında yer alacak.

Çocuk ve gençlerin sörf yapabileceği dev köpek balığıheykellerinin bulunduğu yüzme havuzlarının toplam alanı ise 4 bin metrekare.Tematik park alanında, ejderha figürlü kaydıraklar, mantar kamelyalar, oyunalanında Tom&Jerry, Keloğlan, Pamuk Prenses Yedi Cüceler gibi çocuklarınçok sevdiği onlarca masal ve çizgi film kahramanları, fil, timsah, balık, dinofigürlü kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları ve şark köşesi projenin diğerayrıntıları.

Türkiye ve Ege’nin çekim merkezi olmaya aday projede sonrötuşlar yapılırken önümüzdeki aylarda projenin tamamı bitirilerek halkınhizmetine sunulacak.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv