Varto Belediyesi’nden Anlamlı Ziyaret

  • 0
  • 462
Varto Belediyesi’nden Anlamlı Ziyaret
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci ile makamında bir araya geldi. Belediyeler arası işbirliğinin hayata geçirilmesi noktasında yürütülecek çalışmalar başta olmak üzere ülke gündemine ilişkin birçok konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı makamında ziyaret etti.  Belediyeler arasında ekonomik, sportif, kültürel ve sanatsal işbirliği başta olmak üzere, hizmet ve proje geliştirilmesi amacına yönelik konuların ele alındığı görüşmede, ülke gündemini belirleyen konular da masaya yatırıldı. Varto dışındaki ilçeler arasında Çiğli ile farklı bir duygusal ve kültürel bağ kurduklarını belirten Başkan Ekinci, belediyeler arası işbirliğinin gücüne her zaman inandıklarını, bu kapsamda ortak birçok hizmet ve proje geliştirmenin elzem ve önemli olduğunun önemine dikkat çekti. İki belediye arasında sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere, ekonomik yardımlaşmayı da temel alan kardeş belediye projesinin hayata geçirilmesi kararı alındı.

Başkan Arslan: “Kardeş Belediye Olarak Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz”

Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci ve beraberindeki heyetin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arslan, “Çiğli kozmopolit yapısıyla birbirinden farklı kültürel yaşam tarzına sahip vatandaşların yaşadığı nadir ilçelerden biridir. Vartolu nüfusun yoğunlukta olduğu bir ilçe olması sebebiyle de Varto Belediyesi ile farklı bir gönül bağı olması doğaldır. Belediyeler arası işbirliğinin gücüne her zaman inanan bir belediye başkanı olarak sizleri de burada ağırlamaktan memnun olduğumu bir kez daha belirtmek isterim. Biz Çiğli’de yaşayan tüm inanç ve kültürden insanımıza sahip çıkıyoruz. Tüm Çiğli’nin belediye başkanlığını yapıyoruz. Bu yüzden herkes gibi Vartolu hemşehrilerimiz de bizim için çok önemli.  Sosyal ve kültürel anlamda işbirliğine hazırız, Varto’ya ya da herhangi bir belediyeye yardım etmek bizi çok memnun eder. Bu anlamda kardeş belediye projesini hayata geçirmekten son derece mutlu olacağımızı belirtmek isterim. Tüm içtenliğimizle sizlerin yanınızdayız ve size yardımcı olmak adına üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız” dedi.

Çiğli İle Köklü Duygusal Bağlarımız Var
Varto için Çiğli’nin çok özel bir anlamı olduğuna değinen Başkan Ekinci, “Varto’da yaşayan herkesin Çiğli ile çok köklü duygusal bağları var. Bu bağlardan doğan bir yakınlık hissediyoruz. Vartomuz gelişmeye çok açık bir ilçe olmasının dışında birçok bölge belediyesine göre oturmuş bir belediye yönetimi sergilemektedir. Çiğli’de yaşayan Vartolu nüfusun fazla olması bizim Çiğli Belediyesi ile ekonomik, sosyal ve kültürel ilişiler geliştirmemiz adına anlamlı bir durumdur. Bu anlamda kardeş belediye olmamız bizi duygu olarak memnun eder” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv