Verimli kullanım ipuçları

Lisans sınırları içerisinde bulunan 26 ilçeyi doğal gaza kavuşturarak 924 bin aboneye ulaşan İzmir Doğal Gaz, ekonomik olma özelliğiyle ön plana çıkan doğal gazın verimli kullanımıyla ilgili abonelerine bir dizi önerilerde bulunuyor.

  • 0
  • 1.622
Verimli kullanım ipuçları
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Lisans sınırları içerisinde bulunan 26 ilçeyi doğal gaza kavuşturarak 924 bin aboneye ulaşan İzmir Doğal Gaz, ekonomik olma özelliğiyle ön plana çıkan doğal gazın verimli kullanımıyla ilgili abonelerine bir dizi önerilerde bulunuyor.

Sadece ısınma amaçlı değil mutfak ve sıcak su kullanımında da yaygın bir şekilde tercih edilen doğal gazın tüketiminde, alınacak basit tedbirlerle hem enerjinin verimli kullanımında hem de faturalarda önemli ölçüde tasarruf sağlanabiliyor.
İzmir Doğal Gaz’dan verimli kullanım için vatandaşlara yapılan tavsiyeler ise şu şekilde:

Doğal gaz yakma cihazı seçilirken evinizin ısıl ihtiyacı iyi belirlenerek, bu ihtiyaç doğrultusunda uygun kapasitede cihaz seçilmelidir. Kombi gibi yakıcı cihazların yıllık periyodik bakımlarının kış mevsimine girilmeden yetkili servis tarafından yapılması cihaz verimliliğini artırarak yakıt tasarrufu sağlayacaktır.  Oda termostatı kullanılmalı, oda sıcaklığı oturma odaları ve salonlarda 22 derece; yatak odaları, koridor ve mutfaklarda 20 derece olmalıdır. Termostatın 1 derece daha düşük sıcaklığa ayarlanması %5’e yakın yakıt tasarrufu sağlamaktadır.  Duvar izolasyonu ve bina ısı yalıtımı yaptırılmalı. Bu şekilde daha az yakıt tüketilir ve birkaç ısınma sezonunda yatılım harcaması geri kazanılır. Pencere ve kapılara ısı izolasyonu yapılmalı, mümkünse çift camlı pencereler tercih edilerek ısı kaçakları engellenmeli, bu şekilde %5 - %10 arasında tasarruf sağlanabilir. Radyatörlerin önü kapatılmamalı, verimli ısıtabilmesi için önlerine koltuk, masa ve eşya konulmamalı, üzerleri örtülmemeli ve çamaşır kurutulmamalıdır. Kısa sürelerde kombi kapatılmamalı. Kısa süreli evden çıkıldığında veya geceleri tasarruf etmek için kombiyi kapatıp sistem soğutulmamalı, soğutulduğunda sistem kendini tekrar ısınmak için daha fazla gaz harcar. Bu durumlarda kombinin kapatılması yerine düşük derecelerde çalıştırılmalıdır.
  
İçinde bulunduğumuz kış şartlarında yukarıda belirtilen tedbirlerle bina ve dairelerde oluşan ısı kayıplarının azaltılabileceğine dikkat çeken İzmir Doğal Gaz; ekonomik, çevreci ve ucuz olma özellikleriyle diğer enerji türlerine göre ön plana çıkan doğal gazın konforlu bir kış için tercih edilmesini önemle tavsiye ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv